Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstanbul'da Maymun Çiçeği Şüphesi! Test Sonucu Bekleniyor

İstanbul'da Maymun Çiçeği Şüphesi! Test Sonucu Bekleniyor

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
s-bbeac62a6a909c0b85cca5837793205c61642af9.jpg

İstanbul'da ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı asıllı 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' kuşkusuyla durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sıhhat grupları, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği kuşkusu olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.

Sultangazi Habibler Caddesi'nde bulunan eczaneye gelen yabancı asıllı 2 kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi. 

Eczacı yaraların, 'Maymun çiçeği' olabileceğinden şüphelenerek, yetkililere haber verdi. 2 kişi eczaneden krem alarak çıktı. Polis ve sıhhat grupları, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü.

test sonuçları bekleniyor

Maymun Çiçeği kuşkusu olan, 3 şahsa götürüldükleri hastanede test yapıldı. Yaraların nedeni araştırılıyor. 

Yaraların 'Su çiçeği' nedeniyle oluşmuş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

"Maymun çiçeğine çok benziyordu"

Eczacı Esra Koca, 'Dün hastalar vardı burada. Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. 'Bir saniye' dedim, tabip birini aradım. Hekim fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık Maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. Maymun Çiçeği'ne çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış güzel gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim' dedi.

"Emniyet mensupları burayı kapattı"

Cadde üzerinde esnaf olan Mehmet Yuvakgil 'Sabah saatlerinde polisler bize fotoğraf gösterdi, 'Bu kişiyi gördünüz mü?' dediler. Biz de neden aradıklarını merak edip araştırdık, Maymun çiçeği olduğunu öğrendik. Ortadan 5-6 saat geçtikten sonra emniyet mensupları burayı kapattılar. Fark ettik ki, o çocukları yakalamışlar. 3 Afgan asıllı kişi vardı. Sıhhat grupları çocukları alıp gitti. Çocukların kollarında sulu, yanmış üzere yaralar vardı. İster istemez tedirginlik oluyor' diye konuştu. 

Maymun çiçeği kuşkusu olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.