Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstanbul'da öldüren virüslü kene var

İstanbul'da öldüren virüslü kene var
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
İstanbul'da öldüren virüslü kene var Kene vakaları hergün artmaya devam ediyor Peki kene tehlikesi İstanbul'u korkutma ediyor mu? İstanbul'da tehlike aşağıda mı? Riskli bölgeler nereler Bu soruların yanıtını Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu cevapladı İstanbul'da KKKA'ne niçin olan Nairovirüsü içeren kene türü olmadığının açıklandığını lakin bunun doğruyu yansıtmadığını ve İstanbul'un da büyük tehlike altında olduğunu söyleyen Ulaşoğlu sözlerine şöyle devam etti: İstanbul sınırları içerisindeki kırsalda sığır ve kaplumbağa üzerinden keneler topladım Sığır köye yakın alandaki ahırda, diğeri de ilaçlanmış bir alandaki kaplumbağadan aldığım keneleri, Ankara Üniversite'si Baytar Fakültesi'nden kene uzmanı ProfDrZafer Karaer'e götürdüm Yapılan araştırmada nairovirüslü kenenin en aktif taşıyıcısı olan 'Hyalomma marginatum marginatum 'türü kene çıktı Bu zaten İstanbul için büyük riskdir Bu egzersiz sonucunda 27 Haziran 2008'de Taksim The Marmara Otel'de gerçekleştirilen 'Viral Haemorrhagic Fevers' konferansında İstanbul sınırları içerisinde gerçekleşen kene ısırması sonucu bugüne kadar 2 kişinin KKKA olduğu açıklandı Bunlardan birinin 8 yaşında bir çocuk olduğu, diğerinin de Avrupa yakasında, 2007'de görüldüğü açıklandı Bu hastalar erken teşhis sonucu ölmedi, kurtulduUlaşoğlu, keneden korunmak için şu önerilerde bulundu: 1) En önemli korunma yöntemi 'Kişisel korunma Yöntemidir' Hergün duş almalı ve bütün vücut ( saç, kulak arkası, ğöğüs altı, kasık, diz arkası, dirsek içi vs) mutlaka kontrol edilmelidir Ne kadar erken fark edilirse hayat kurtarır 2) Mesire yerlerine asılan 'Bu alan ilaçlanmıştır' tabelaları o alanda kene olmadığını göstermez O alanda bulunan kertenkele, kaplumbağa, fare de etkin kene türü taşıyıcısı olabilir 3) Evcil hayvanlara (örneğin inek) yaklaşırken elen kullanılması fazla önemlidir 4) Biyolojik savaş yöntemlerinin araştırmalarının desteklenmesi gerekmektedir Dünyada nematod, bakteri ve mantar ile biyoloji ile ilgili savaş alternatifi çalışmaları devam etmektedir Ülkemizde her öneride bulunan diğeri tarafından minik düşürülmeğe çalışılmaktadır 5) Kırsal kesim insanı öncelikle almak üzere eğitim seminerleri köy, okullarda, işyerlerinde verilmelidir Görüşmelerimde hevesli olduklarını gördüm Nitekim USA'da Lyme hastalığına karşı korunma için gönüllü dernek var Bunlar eğitim seminerleri düzenliyor Ayrıca' Kene Danışma Hattı'da var 6) Tesadüfen heryerde piknik yapılmasına son verilmelidir 7) Sokaktaki bakımsız evcil hayvanlarda büyük riskdirBunlar toplanıp bakım altına alınmalıdır 8) Olanağı olmuyan insanları doktora götürecek 'Kene Danışma Hattı' her beldede olmalıdır Bu belediye hizmeti olabilirhasta takibi yapılmalıdır 9) İlaçlama şirketlerine de uyarı edilmesi gerekiyorGerekli olmuyan ilaçlamalar yapılmaktadır 10) Alınan tedbirler ikna edici olmalıdır Vatandaşlar ile en doğru şekilde paylaşılmalıdır;huysuz takdirde daha pozitif tedirginlik yaratır 11) Evcil hayvanlara (kedi veya köpek) damlatma çözeltisi sıkılması veya tasma emin çözüm değildir Hayvanlar hergün denetleme edilmelidir 12) Hayvan barınakları virüs ve bakterlere karşısında rutin dezenfekte edilmelidir 13) Karantina tedbirlerinde ihtilal koşul Teftiş yapanlarında denetleneceği sistem şu anda kurulmalıdır Muhtelif nedenlerle yapılan iltimaslara son verilmelidir 14) Kemirgen kontrolü koşul Bahçe ve belediye alanındaki loğar kapakları çok iyi kapatılmalıdır Hepsi elden geçirilmelidir 15) Ev kapı ve pencerelerine sineklik yapılması şarttır Bunlar hiçbir zararlılının geçemiyeceği şekilde yapılmalıdır 16) Aktivite sonrası bütün kıyafetler teftiş edilmelidir Yıkanmalıdır hurriyetcom  

858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt