Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstanbul'un 100 lezzeti!!!

İstanbul'un 100 lezzeti!!!

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İstanbul Life dergisinin 2004 Eylül sayısından alınmıştır (Parantez içleri, engin tecrübelerimden yola çıkarak yazılmıştır)
İstanbul'un 100 Lezzeti

1 Baylan'ın kup griyesi: Yıllardır bilinen spesiyal: Vanilya, yanmış karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur İnsanın tarif ederken soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor (Mutlaka deneyin, süper bir lezzet, pastaları da süper, valla süper)
2 Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor Ve son dokunuş bir kaşık pekmezle gerçekleştiriliyor(Güzeldir güzelll)
3 Bulgar'ın kaymağı: Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine çıkmasıyla olmuştur! Balkaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir(Maalesef benim tarzımda bir kahvaltı değil )
4 Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur Sahanda yumurtası ve karışık menemeni içinizdeki ekmek banma hissini körükler(Güzel bir günde Emek'te deniz kenarında oturuyorsanız taş getirseler yersiniz valla)
5 Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çoban kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur(Türk mutfağı sevenler mutlaka gitmeli, yemeli, içinden çıkmamalı)
6 Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32 yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneririz(Bak bunu denemedim)
7 Kantin'in cheese cake'i: Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bünyenize iyi gelecek, istikamet Nişantaşı(Cheesecake sevmem)
8 Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, hüsrana yol açmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır Ama tek şeye indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir!(Esnaf lokantalarına canım kurban, ye iç, üç kuruş ver çık)
9 Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Küçükken annemizin evde yaptığı kabak mücverinin lezzetine en yakın olanı burada Üstüne ev tipi mozaik pasta çok iyi geliyor(Bunu da denemedim, yorum yapamıyacağım)
10 Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değil lezzetiyle ön plandadır Yalnızca günlük taze balık ve bol salata İçki yok İstavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarınızı yiyebilirsiniz(Kırmızı etçil bir adamım, beyaz etle işim olmuyor)
11 Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüs köftecisiydi Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânı büyütüyor Vaktiniz varsa masalarda köfte piyaz, yoksa ayaküstü köfte ekmek tavsiye ederiz(Köfte piyaz, köfte piyazzz)
12 Rejans'ın piroşkisi: Rejans zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır Piroşkisi de ağızda köpük gibi erir(Ne diyosunuz abi ambiyans, mambiyans Yemekten bahsediyoruz biz, film çekmiycez, alla alla)
13 Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması(Üniversite okurken ev hemen Fırının üstündeyi, sabah akşam yerdik börek, banamısın demezdik Güzeldir güzel)
14 Divan Pub'ın pub salatası: Artık biraz demode olsa da, peyniri, dil küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı(Salatayla işim olmaz)
15 Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanın Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur Ama en iyisi karidesli böreği(Denemedim valla)
16 Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı Tarihi Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz(Bundan bahsetmeye gerek bile yok)
17 Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Onca muhallebici var fakat Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa, başkadır(On numero)
18 Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır Harcında ve şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü(Su böreğine de hastayımdır)
19 Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından Rumeli Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer(Hele fırından yeni çıkmışsa 10 tane falan rahat yiyebiliyorum)
20 Emek Mantı'nın mantısı: Kayseri usulü mantıyı en güzel yapan yerlerin başında gelir Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda da çok başarılııdr(Mantıyı en iyi anneler yapar, dışarda mantı yemiyorum nedendir bilinmez)
21 Şampiyon Kokoreç: Adın*dan da anlaşılacağı gibi kokoreç konusunda 'şampiyon'dur Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki şubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar(Var ya resmen ağzımın suyu aktı)
22 Savoy'un milföy pastası: Kat kat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denemelisiniz(Bak bunu da denemedim)
23 Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgöğsü yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış Böylece tavuklu pilav ortaya çıkmış Şu anda en çok sipariş aldığı yemek(Saray iyidir, ucuzdur, porsiyonları da büyüktür)
24 Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti özel salçalı sosundan kaynaklanıyor Özellikle gece yarısı Taksim'de eğlenceden dönerken yenmeli(Eğlenceye giderken, eğlence esnasında ve dönerken yemeye özellikle dikkat gösteririm)
25 Bambi'nin dürüm döneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmiş büfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir(Oda iyidir, üç öğün yiyebilirim)
26 Barış Büfe'nin dilli kaşarlı tostu: Bağdat Caddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır(Tosta besin gözüyle bakmıyorum, sakız gibi bişi, karnımı doyurmadığından hiç yemiyorum valla)
27 Kanatçı Haydar'ın tavuk kanatları: Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir(Bu kanatçı Beylikdüzü'nün orda demi? Süper oluyo valla kanat olayı)
28 The Marmara'nın salata ve kupları: Çeşit de, sunum da zengindir Fonda ise şehrin en merkezi meydanının kozmopolit tadına varılır(Abi salata deme bana)
29 Yeniköy Börekçisi'nin kurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın yanında vazgeçilmez tattır(Yeniköye gidicem, börekçiye giricem, çay söyliycem ve sadece kurabiye yiyicem, hiç aklıl karı değil)
30 Çengelköy İskele'nin deniz mahsulleri güveci: Lezzeti ve bütün o malzemelerin verdiği
enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş(Deniz mahsüleriyle aram kötü)
31 Ağa Lokantası'nın şekerparesi: Beyoğlu ve Güneşli'deki Ağa Lokantası'nın şekerparesi kocaman, tam kıvamında(Denemedim)
32 Bebek Abbas'ın waffle'ı: Tüm waffle'cılara taş çıkartır Bir de ekstra böğürtlen koyulursa, yemeyip yanında yatılır(Aman be abicim ben waffle'dan da bir şey anlamıyorum)
33 Loft'un incir ezmeli profiterolü: Loft'un başansı, bildik tatlara değişik yorumlar getiren, aşçılık eğitimi almış sahibinden geliyor(Profiterollllll, hımmm, bence adresi İnci)
34 Kaşıbeyaz'ın lahmacunu: Özelliği soğansız olması Sarımsak ve tuzlu pide hamurundan yapılıyor ve sadece kuzu eti kullanılıyor(Oyyy oyyy oyyy)
35 Beyti'nin beyti kebabı: İsmini de spesiyali olan etten alıyor restoran Beyti kebabında o kadar iddialılar yani(Of be abicim, yemek yemediğim yer kalmamış benim nerdeyse)
36 Doğa Balık'ın salatası: Doğa Balık hem balıkları hem manzarasıyla ünlüdür Balık tabii ki salatasız yenmez Doğa'da salatalar Kazdağı'ndan getirilen özel otlarla yapılıyor(Balığa hayır)
37 Kıyı Restoran'ın yaprak ciğeri: Kıyı'nın balıklarının yanı sıra mezeleri de çok iyidir Kuzu ciğeri bilumum baharatlara bulanıp kızgın yağda pişiriliyor Ve üzerine dereotu serpilip sıcak servis ediliyor(Balığa hala hayır)
38 Cafe Wien'in şinitzeli: Reasürans'ın içindeki Cafe Wien, Viyana usulü şinitzeli en iyi yapanlardan(E heralde adamlar iyi yapmasalar o kadar ünlü olamazdı)
39 Marmaris Büfe'nin Leyla'sı: Leyla, Marmaris Büfe'nin çikolatalı muzlu tostuna veri*len ad Müdavimleri bu tosta dünyanın 8 harikası diyor(Tost yemiyorum demiştim)
40 Ayder'in kuru fasulyesi: Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dükkânda, şehrin en iyi kuru fasulyesi yapılıyor Fasulyeler bir gün öncesinden sütte güzellik uykusuna yatırılarak(Orda yemedim de kurufasulyeye hastayımdır valla)
41 Konak Pastanesi'nin çikolatalı badem ezmesi: Konak Pastanesi'nin her şeyi ayrı bir efsanedir Ayçöreği, ekler pastaları Ama mantar şeklindeki çikolatalı badem ezmesinin üstüne yoktur(Cık hafızamı yokladım konakla ilgili bir şey çıkmadı)
42 Apik'in işkembe çorbası: Eğlenceden sonra geceyi iyi bir işkembe çorbasıyla tamamlamak adettendir Apik Dolapdere'de, yılların emektarıdır(Ya ne Apiği, gidicen Şayan'a ohhhh)
43 Lokanta'nın kırmızı biber çorbası: Mehmet Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor Közlenmiş kırmızı biber çorbasına öncelikle bayılıyoruz(Denemedim)
44 Hacı Abdullah'ın kompostoları: TürkOsmanlı mutfağının en şöhretlilerindendir İster frambuaz, ister nar; kompostolar lezizdir(Bunu da denemedim)
45 Develi'nin çiğköftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır Burada çiğköfte şamfıstıklı yapılıyor(Kebap olayında aklıma ilk gelen isimlerden)
46 Boğaziçi Borsa'nın hünkarbeğendisi: Türk mutfağını en iyi yapan yerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur Hünkarbeğendisi hiçbir yere benzemez(Borsa mutfağı güzeldir, nerdeyse her yemeğini severim)
47 Feriye'nin çilavı: Türk mutfağını enfes bir manzarayla birleştiriyor Feriye Çilavımn nefaseti, içinin sakızlı olmasından kaynaklanıyor(Bu ne ya, denemem lazım merak ettim, Feriye'de acaip kazık be kardeşim)
48 Teşvikiye Bahar Pastanesi'nin çikolatalı kestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir İstanbullu olarak rakiptir Hep tazedir Çikolata ile kestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder(Kestane şekeriiiiiii, ölürüm beee)
49 İnci'nin profiterolü: Profiterolün icat edildiği pastanedir Öz İnci, Hakiki İnci diye taklitleri türemişse de gerçeği İstiklal Caddesi'ndedir(Bumudur, budurrrr)
50 Bebek badem ezmesi: Tarihi Bebek Badem Ezmecisi'nin badem ezmesi insan ağzına götürürken erimeye başlar adeta Çok hafiftir(Valla kadın işini biliyor, gerçekten güzel yapıyor badem ezmesini, yurt dışından arkadaşlar bile duymuşlar şöhretini)
51 Balıkçı Hasan'ın lakerdası ve çoban salatası: Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkçıların sabah ilk olarak buraya satış yapmasındandır(Deniz mahsülünde sıfırım)
52 Sarıyer Muhallebicisi'nin kazandibi: Sütlü tatlılar, sahiplerinin çiftliğinde sağılan taze sütle yapılır(Yok ya, tavsiye etmem şişirmişler baya, pek bir şeye benzemiyor)
53 Asitane'nin sebzeli sarması: İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir Sebzeli Asitane sarmasında közlenmiş patlıcan ve sarmısaklı köfte, nane asidesi ile ser*vis edilir(Asitane'ye gitmek kısmet olmadı ya, merakta ediyorum)
54 Darüzziyafe'nin köftesi: Süleymaniye Camii'nin Külliyesi'ndeki restoranın spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz lezzetli İçinde üç farklı et bulunuyor Köfteye fıstık ve baharatlar eklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor(Bak bunu da denemedik daha)
55 Çiya'nın kirece yatırılmış kabak tatlısı: Kadıköy Çarşısı'ndaki Çiya'da maceradan korkmayın Kapanışı mutlaka dışı çıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın(Ramazanda Kadıköy'deysem iftarı orda yaparım, pişman olmazsınız)
56 Gezi Pastanesi'nin sıcak çikolatası: Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak çikolata gerçek çikolata tadında(Denemedim, Gezi pastanesi nerde onu bile bilmiyorum???)
57 Divan Pastanesi'nin çikolatası: İstanbul'un en iyi çikolatacısıdır Özellikle prenses çikolata diye bilinen, içi bademli, üstü çikolata ve kakao kaplı olanları bir efsanedir(Divan'ın pastalarını da seviyorum ama baya pahalı be)
58 Kanlıca'nın yoğurdu: O rengi pembemsi yoğurdun üstüne pudra şekeri dökünce ummadık bir tat çıkar ortaya İstanbul'un kendine has bu yoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir keyiftir(Yoğurt hikaye, sadece atmosfer para eder Yoğurt için gideceksen hayal kırıklığı garanti)
59 Park Şamdan'ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı: 20 yıldır İstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan mutfağının yıllardır değişmeyen özel yemeği kuzu kaburga ve kuzu külbastıdır(Şamdan özellikle uzak durduğum bir mekandır)
60 Sultanahmet köftesi: Orijinali Sultanahmet'teki Selim Usta'nın dükkânıdır Kıyma, köfte haline geldikten sonra bir gün dinlendirilir(Ne söylenebilir ki)
61 Markiz Pastanesi'nin makaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de fıstıklı, güllü ve vanilyalısını da bulabilirsiniz(Denemedim)
62 Murtaza'nın buzlu bademi: Özellikle rakıyla çok iyi gider Nişantaşı'nda seyyar arabada satan Murtaza'nın buzlu bademi en iyilerdendir Çanakkale'den geliyor ve her daim taze oluyor(Nişantaşında otursak denerizde, nerden bulup alıcan şimdi)
63 Hamdi'nin kebapları: Mısır Çarşısı'nın hemen arkasındaki Hamdi Et Lokantası'nın kebapları da muhteşem Haliç manzarası kadar iz bırakır(Burayı da babam çok sever)
64 Yakup'un çiroz salatası: Meyhane kültürünün öncülerinden Yakup'un mezelerinin en güzeli çiroz salatasıdır(Denemedim)
65 Beyoğlu Lades'in menemeni: Kendilerine özgü bu menemenin en önemli malzemesi, olmazsa olmazı salça 30 senedir tadı hiç değişmeyen ev yapımı salça kullanıyorlar(Abi menemen yaaa, off sabah kahvaltıya yapıyım hemen)
66 Han'ın inegöl köftesi: Bostancı'da ve Şaşkınbakkal'da iki şubesi var Han Restoran'ın Yıllardır en çok tercih edilen lezzet İnegöl köfte(Valla İnegöl köftenin sırrını öğrendim, ben evde kendim yapıyorum)
67 Hain Köfte'nin sucuk köf*tesi: Levent sanayinin içindedir Hain Köfte Üç çeşit köftesinden en iyisi sarımsaklı sucuk köftesidir(Denemedim)
68 Ethemefendi 36'nın frambuazlı muhallebisi: Bu muhallebi, bildiklerinizden çok farklı Sakızlı, frambuaz soslu ve de üstü dondurmalı(Tavsiye ederim)
69 Filibe Köftecisi'nin köftesi: Ekmek arası köfte, Sirkeci'de vapura binmeden önce ayak üstü çok iyi gider(Çok uzun zamandır yolum Sirkeci'ye düşmüyor valla bir ara gitmeli)
70 Günaydın'ın etli pidesi: Eti kendi çiftliklerinden sağladıkları için yıllardır aynı lezzette(Yok baba Günaydın değilde, Bostancı'da Konyalılar var onların etli pidesini yiyeceksin, süperdir)
71 Anadolu Kavağı'nda midye tava: Ekmek arası, tarator soslu iki çöp midye tava, Boğaz'a karşı en büyük keyiftir(Oooo, lisedeyken ne yapardık o işi be, Kadıköyden atla vapura in Anadolu Kavağında, lüplet midyeleri, yürü tepeye, manzaraya karşı bira stokla mideye Ahhh ahhh)
72 Erenköy'de sokak simitçi*si: Erenköy'de Starbucks'm karşı kaldırımındaki simitçiyi deneyin Simidi ikiye bölüp arasına krem peynir ve zeytin ezmesi sürüyor Simit Sarayları'ndan çok daha çıtır(Ya kahvaltıya vaktin yoksa yap bu işi, yoksa bildiğin simit satıyo adam, neden yazmışlarsa listeye)
73 Köprüaltı'nda balık: Altınboynuz manzarasına karşı hesaplı yemek için doğru adres buradaki 'balıkekmek'çiler(Hala balık diyor bana ya)
74 Çengelköy hıyarı: Çengelköy'ün salatalığı daha körpe, hoş kokulu ve kütür kütürdür Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar çıkar Bu tarihler dışında Çengelköy'den geldi denilirse sakın ola aldanmayın!(Hıyarları her daim sevmişimdir )
75 İmroz'un hamsisi: Zeytinyağında kızarmış, çıtır çıtır ve üzeri kekikli servis edilir(!!!!!!!!)
76 Tuğra'nın Osmanlı usulü tavuk çorbası: Çırağan Sarayı'ndaki Tuğra'da tavuk suyu çorba özel bir tarifle, yoğurt ve pırasa katılarak hazırlanıyor(Bir Feriye'de birde Çırağanda yemeğe para vermeye içim gidiyor, acaip kazık be abicim, mutfaklarıda öyle çok süper değil valla, sadece iyi şişirilmişler)
77 Pandeli'nin böreği: Mısır Çarşısı'nın girişindeki restoranda masa bulabilirseniz, üstünde bir parça dönerle servis edilen böreği denemelisiniz(Ulen ben bunu nasıl denememiş olabilirim???)
78 Refik'in gül işkembesi: Asmalımescit'teki Refik mezeleriyle meşhurdur Bu mezelerden en ilginci gül işkembesi(Bunu da denemedik)
79 Ortaköy'ün kumpiri: Bol kaşarlı, sosisli, salamlı, Rus salatalı, mayonezli, ketçaplı dev kumpir için Ortaköy girişindeki çift sıralı kumpircilerden birini seçebilirsiniz(Köyde ufakken tarlada yaktığımız ateşte yaptığımız kumpirlerin yerini tutamaz bunlar ama ne yapalım)
80 Padişah Sofrası'nın közde pilici: Şişli'deki mekânın özelliği, piliç ve kuzuyu tamamen doğal odun ateşinde pişirmesi Hem lezzetli hem çıtır oluyor(Haydaaa bunu da denemedim ben)
81 Fatih Sarmacısı'nın sar*ması: İçine bolca kayısı marmeladı sürülüp rulo yapılmış, şerbete yatırılmış, büyükçe bir pandispanya 60 yıldır aynı ufak dükkânda satılır(Fatih'e pandispanya yemeğe gitmem valla akıl karı değil)
82 Asri Turşucu'nun turşusu: Sırrı kullanılan koruk ve Uludağ suyunda saklı Klasiklerin yanı sıra bamya ve erik gibi çeşitler de var(Turşu, pilav üstü kuru, ayrannn)
83 Arnavutköy'ün çileği: Artık çilek deyince kocaman, tuhaf şekilli hormonlu bir meyve geliyor aklımıza Arnavutköy'ün pembebeyaz, mis kokan çilekleri nadir bulunuyor(Hatta hiç bulunmuyor)
84 Emirgan Çınaraltı'nın çay ve poğaçası: Burada 'tavşankanı' çay içme keyfi bambaşka Bunca yeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekânına rağmen(Yaaa ne tavşankanı ama, imamın abdest suyu gibi)
85 Lacivert'in uskumru dolması: Pirinçten çok soğan içeriyor Asıl sırrı ise içine katılan kişnişte(Lacivert süper bir mekan yaw, Anadolu yakasının en iyisi)
86 Beyaz Fırın'ın paskalya çöreği: Kadıköy Çarşısı'ndaki eski dükkândan farklı olarak Çiftehavuzlar'da 'modernize' çeşitler de var Ama paskalya çöreği her zaman bir numara(Pastaları da iyidir, kakaolu kestaneli pastasına dibim düşer valla)
87 Hacıbekir'in akide şekeri: Anlatmaya gerek var mı? Lokumları da nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir(Şeker, lokum diyince tek adres valla)
88 Giritli'nin ahtapotu: Minyatür kaselerde gelen tüm mezeleri ayrı güzellikte ama salkım saçak gelen ehlileştirilmemiş görüntüdeki pamuk ahtapotu, rüyalara giren cinsten(Hala ahtapot falan diyo bana)
89 Mavi'nin patlıcanlı börekitası: Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından Krepleri, salataları, çeşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama patlıcanlı börekitası az bulunur özelliktedir(Ya Nişantaşına kim yemek yemeğe gidiyor allahını seviyorsan, piyasaya gidiyo millet oraya)
90 Todori'nin marine edilmiş çiğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi balıkçılarındandır Başlangıçlardan marine çiğ balığı, balık köftesi ve uskumrusu müthiştir(Bana balık demeeee!!!!)
91 House Cafe'nin naneli limonatası: Şehrin göbeğinde, ıhlamur ve dut ağaçlan altında yapılan çok özel bir keyif(Ora nere?? Burayıda bilmiyorum)
92 Çeşni'nin işkembe sotesi: Çiftehavuzlar'daki mütevazı et lokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote yapıyor; güveçte(Gerçektende süper)
93 Set'in balık kokoreci: Kireçburnu'ndaki Set'in her şeyi taze ve lezizdir Balık kokoreci başka dünyalara götürür(Iyyyyy)
94 Pera Palas'ta 5 çayı: Süslü koltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan çay içmeyeli ne kadar oldu?(Pera Palas'tan korkuyorum ben, kapıdan girince bir anda yaşlanıcakmışım gibi geliyor)
95 'Sabırtaşı'nın içliköftesi: İstiklal Caddesi'ndeki 'Sabırtaşı' Ali amcanın doyumsuz içliköftelerini, eşi evde yapar(??????)
96 Zencefil'in sebze salatası: Vejetaryen lokantası Zencefil'de kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; üzerinde nar taneleri bile var Yanında Zencefil'in özel ekmeklerinden de isteyin(Ne vejetaryeni yaaa, ıyyy, yaşanmaz öyle)
97 Antre'nin peynirleri: Tam 35 çeşit Türk peyniri var burada Peynir konusunda seçiciyseniz uğrayın(??????)
98 Has Ekmek Fırını'nın ekmeğipidesi: Çınaraltı kahvaltılarında Çengelköy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri çok iyi gider 150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mümkün Üstüne 'şifa' denilen özel bir karışım sürülen pideler odun fırınında pişiriliyor(Yok valla bunu da denemedim)
99 Kanaat Lokantası'nın 'sorbe'si: Üsküdar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları meşhurdur Katkı maddesi yok, salep Yozgat'tan, süt Çekmeköy'den(Abicim Kanaat'a gitmemiş adam, yemekten anlamıyor demektir)
100 Hünkar'ın ılık irmik helvası: Feridun Ügümü'nün özel tereyağlı, ılık irmik helvası, tatlıyla hiç işi olmayanları bile teslim alır(Aynı şey Hünkar içinde geçerli, irmik helvası yiycen abicim yemeğin üstüne, Feridun amcam'ın aşureside iyidir valla, ödül falan almışlığı da vardır)
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt