Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

istanbulun meşhur yemekleri

istanbulun meşhur yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
istanbulun meşhur yemekleri nelerdir,

İstanbul Yöresine Ait Yemek İsimleri Ve Yapılışları


LEVREK

Malzemeler:
Brokoli
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet haşlanmış patates
45 dal maydanoz
tuz
karabiber

Yapılışı:
Brokolileri kaynar suya atıp diri kalacak şekilde haşladıktan sonradan suyunu süzdürün Levreklerin filetosunu çıkarın Filetoyu enine ikiye bölüp ızgarada pişirin Patlıcanlara çatal yardımı ile delikler açın ve kırmızıbiberler ile birlikte közleyin Kabuklarını soyun Közlenmiş kırmızıbiberleri şeritler halinde kesip maydanozla harmanlayın Haşlanmış patatesleri ortadan ikiye kesip baharatla tatlandırın Servis tabağına sırasıyla közlenmiş patlıcan, baharatlı patates, haşlanmış brokoli ve levrekleri yerleştirin Közlenmiş biber şeritleri ile servis yapın

LAKERDA


Malzemeler:
1 kg torik veya palamut
Tuz

Hazırlanışı:
Balıklar temizlenir ve buzlu suda 24 saat bekletilir Sudan çıkarılan balıklar ayrıntılarıyla temizlendikten sonra bitmiş buzlu ve tuz suda bekletilir Her gün her yerde temizlenir ve bu işlem 4 gün baştan başa tekrarlanır En sonunda balıklar sudan çıkarılır ve ayrıntılarıyla kurulanır Sırça veya teneke kaplara üstüne bol tuz dökülerek yerleştirilir Yeneceği süre ince dilimler halinde kesilerek servis edilir

İSTANBUL PİLAVI

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet Tavuk Bulyon
3 bardak su
2 yemek kaşığı Margarin
50 gr tavuk ciğeri
½ akarsu bardağı badem
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı
Tencerede pilav için kaynattığımız suyun içerisine bir tavuk bulyon katılır Tavamızın içerisine margarin ek edildikten sonra badem, bezelye ve tavuk ciğeri sotelenir Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğimiz pirinçler bambaşka bir tencerede kavrulur Kavrulan pirinçlerin içerisine sotelenen karışım ek edilir ve karıştırılmaya devam edilir Kaynatılan su, pilavın bir parmak üzerinde olacak şekilde dökülür Pilav göz göz olana, suyunu çekene dek kaynatılır Demlenmesi için bekletildikten daha sonra servis yapılır *
 
858,496Konular
982,326Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt