Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstavrit balığı nasıl temizlenir? İstavriti kolay ayıklama yöntemi

İstavrit balığı nasıl temizlenir? İstavriti kolay ayıklama yöntemi
0
149

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
istavrit_baligi_nasil_temizlenir_istavriti_kolay_ayiklama_yontemi_1576676431_8721.jpg

Besin bedeli son aşama yüksek olan İstavrit, 100 gramında 18.6 g protein, 13.86 g yağ, 90 mg sodyum, 314 mg potasyum, 12 mg kalsiyum bulundurmaktadır. Omega 3 yanından güçlü olan İstavrit, göz meseleleri başta olmak üzere bir çok sıhhat sıkıntılarına güzel gelmektedir. Pekala, protein pahası yüksek olan İstavrit nasıl temizlenir? İstavrit ayıklamanın yolu nelerdir? İşte, istavrit balığı hakkında malumatlar...

İstavrit balığının, yağ orantısı ve vitamin kıymetleri ülkü orantıda seyretmektedir. Kilosunu korumak isteyenler rahatlıkla bu balığı tüketebilirler. İstavrit çeşitleri olarak bilinen; Sarı Kuyruk ve Karagöz, ekseriyetle Karadeniz ve Akdeniz civarında bulunmaktadır. İstavrit mevsiminde yendiği devir maliyetin ekonomik açıdan daha iyi olduğu gözlenmektedir. Evet, istavrit balığı nasıl temizlenir? Püf noktaları nelerdir? İşte, İstavrit balığını ayıklama tekniği...

4k3nG_1575380947_601.jpg

İSTAVRİT BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

- İstavrit balığının pulu olmadığı için bıçak yardımıyla derisinin üzerinden hem ardını hem önünü tıraşlama yapınız. Kaygansı yapısını ayıklayınız.

- Bıçak yardımıyla baş yerinden aşağıya yanlışsız hafifçe karnını ikiye ayırıp, karnındaki pislikleri dışarı çıkarınız.

yIQqN_1575380077_385.JPG

- İstavritin içerisinde havyar varsa, onu ayrıyeten dışarı çıkartıp hayvar seven aile üyeleriniz için pişirebilirsiniz.

LgfZo_1575380147_5467.JPG

- Karnındaki pislikleri aldıktan sonra içerisindeki siyah tabakayı bıçak yardımı ile kazıyarak parlak yüzeyini açığa çıkarabilirsiniz.

csVQU_1575380590_6276.JPG

- Geniş bir kabın içerisine koyabilirsiniz. Etli balık çeşitlerinden biri olan İstavriti kızartmadan önce, üzerine tuz serpip buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz. Bu sayede kızartma yaptığınızda dağılmasını önleyebilirsiniz.

WPa9T_1575380833_5818.jpg
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt