iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kilogram istavrit 34 su bardağı mısır unu 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Karın kısımlarını açıp iç kısımlarını temizlediğiniz istavritleri bol suda yıkayın İç kısımlarına da gelecek şekilde azar azar serpiştirdiğiniz tuzla harmanlayın Fazla sularının süzülmesi için geniş bir süzgeç içinde bir kenarda bekletin İnce çekilmiş mısır ununu geniş bir tabağa alın İstavritlerin ön ve arka yüzeylerini mısır ununa bulayın İç kısımlarına çok fazla gelmemesine dikkat edin Geniş tabanlı ve sığ olmayan bir balık tavasında ayçiçek yağını kızdırın Tuzunu çeken ve fazla suyunu salan balıkları kuyruk kısımları tavanın orta kısmına gelecek şekilde yan yana dizerek kızartmaya başlayın Her iki tarafı da kızaran balıkları, kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp kısa süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin
1 kilogram istavrit 34 su bardağı mısır unu 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Karın kısımlarını açıp iç kısımlarını temizlediğiniz istavritleri bol suda yıkayın İç kısımlarına da gelecek şekilde azar azar serpiştirdiğiniz tuzla harmanlayın Fazla sularının süzülmesi için geniş bir süzgeç içinde bir kenarda bekletin İnce çekilmiş mısır ununu geniş bir tabağa alın İstavritlerin ön ve arka yüzeylerini mısır ununa bulayın İç kısımlarına çok fazla gelmemesine dikkat edin Geniş tabanlı ve sığ olmayan bir balık tavasında ayçiçek yağını kızdırın Tuzunu çeken ve fazla suyunu salan balıkları kuyruk kısımları tavanın orta kısmına gelecek şekilde yan yana dizerek kızartmaya başlayın Her iki tarafı da kızaran balıkları, kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp kısa süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin