Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşte bir ilköğretim öğrencisinin velisine aylık maliyeti...

İşte bir ilköğretim öğrencisinin velisine aylık maliyeti...
0
88

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Eğitim Bir Sen ’in araştırmasına göre devletin memura çocuk yardımı olarak aylık 1398 TL verdiği bir dönemde, bir öğrencinin velisine eğitim maliyeti aylık sıradan 73 TL ’ye ulaştı

EĞİtİm Bir Sen ’in araştırmasına kadar bir öğrencinin velisine eğitim maliyeti aylık ortalama 73 TL ’ye ulaştı Araştırmaya kadar okul öncesi eğitime tescil olacak bir öğrencinin velisine başlangıç masrafı 250 TL ’yken, ilköğretime başlayan bir öğrencinin 400 TL, ortaöğretime başlayan bir öğrencinin ise 525 TL Araştırmayı değerlendiren EğitimBirSen Genel Sekreteri Halil Etyemez, çocuğu ilköğretime giden memurlar için, maaşlarında yer alan 6 yaş üstü çocuk yardımı olan 1398 TL ’nin en düşük 69 TL ’ye çıkarılması gerektiğini açıklama ederek, “Kazanç düzeyi düşük olan ailelere ise, ilköğretime giden her çocuğu için devlet en düşük 69 TL yardım yapmalıdır dedi

İlköğretim maliyeti 7455 TL

EğitimBirSen Stratejik Çalışmalar Merkezi ’nin araştırmasına göre, bir öğrenci için, mektep öncesi eğitimden ilköğretimin sonuna kadarki eğitimi boyunca sadece mektep ihtiyaçları için sıradan 7 bin 455 TL harcama yapılıyor Bu sayı, ayda sıradan 69 TL olarak veliye yansıyor Ortaöğretimdeki eğitimi baştan başa bir öğrenci için sıradan 3 bin 960 TL, ayda ise ortalama 83 TL masraf yapılırken, öğrenciye kantinyemekhane için para ayrıldığında, bu rakam mektep öncesi ve ilköğretimde aylık sıradan 143 TL, ortaöğretimde 166 TL ’ye çıkıyor

Servisle masraf aylık 266 TL ’ye yükseliyor

* Veli, çocuğunu okula servisle gönderdiğinde, mektep öncesi eğitim ile ilköğretimde aylık sıradan 226 TL masraf yaparken, ortaöğretimdeki çocuğuna ise 246 TL harcama gerçekleştirmek durumunda kalıyor

* Veli, SBS ve ÖSS için çocuğunu 678 ile 11 ve 12 ’inci sınıflarda dershaneye gönderdiği süre, okul öncesi eğitim ile ilköğretimde aylık sıradan 166 TL, ortaöğretimde ise aylık sıradan 371 TL harcama yüküyle karşısında karşıya kalıyor *

858,506Konular
983,080Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt