Cumhurbaşkanlığı, Bilgi Edinme Kıymetlendirme Konseyi, Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanlığı, Ulusal Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
ERDOĞAN’IN YENİ DANIŞMANI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına nazaran, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Şeyda Işık Karaoğlu atandı.
BAŞKA ATAMALAR
Bilgi Edinme Kıymetlendirme Şurası üyeliklerine İbrahim Acarlı (Yargıtay), Ahmet Hüsrev Vural (Danıştay), Prof. Dr. Mahmut Koca (Ceza Hukuku), Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar (İdare Hukuku), Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu (Anayasa Hukuku), Av. Ünsal Toker (Türkiye Barolar Birliği), İsmail Konsey (Devlet Denetleme Konseyi Üyesi), Hayrettin Kurt (Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü) ve Hakan Öztatar (Adalet Bakanlığı) getirildi.
Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan iş müfettişliğine, yapılan yeterlik imtihanında muvaffakiyet gösteren İş Müfettiş Yardımcısı Rahman Gülay’ın ataması yapıldı.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer merkeze alındı. Dışişleri Bakanlığında açık bulunan Dış Siyaset Müşavere Şurası üyeliklerine Mehmet Ferden Çarıkçı ve Aydan Yamancan’ın atamaları gerçekleştirildi.
Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanlığında Güç İşleri Genel Müdür Yardımcılıklarına Engin İlseven ve Mehmet Özdemir, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ve İdare Konseyi Üyeliğine, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı ve İdare Konseyi Üyesi Nihat Ismuk atandı.
ÜÇ İLİN ULUSAL EĞİTİM MÜDÜRÜ MİSYONDAN ALINDI
Ulusal Eğitim Bakanlığınca Amasya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Bingöl Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Diyarbakır Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Aslan vazifelerinden alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Yozgat Vilayet Müdürlüğüne, Çankırı Vilayet Müdürü Yusuf Möhür getirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Çölleşme ve Erozyonla Uğraş Genel Müdürü Ahmet İpek ile Rehberlik ve Teftiş Lideri Süleyman Pahalı vazifelerinden alındı. Ayrıyeten Muğla Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal da misyondan alınırken, bu suretle boşalan Muğla Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğüne Barış Saylak atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde açık bulunan İdare Konseyi Üyeliğine ise Volkan Keyifli Coşkun’un ataması yapıldı.