Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İşte Hz. Ömer'in AdAlet Anlayışı!!!!!!

İşte Hz. Ömer'in AdAlet Anlayışı!!!!!!
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hz Ömer'e bir gün 2 tane adam gelir Ellerinde Kocaman bir ekmek varmış ve paylaşamıyolarmış Biri Hz Ömer'e ekmeğin %80'i benim derken , diğeri %6570'inin kendine ait olduğunu söylüyomuş
BÖyle bir anlaşmalık içinde Hz Ömer bir ekmeğe bakmış bir de bu 2 anlaşamayan adama Sonra ayağa kalkmış;
birisine bir bıçak vermiş ve şöyle devam etmiş ''Sen ekmeği 2'ye böleceksin''
Diğerine dönmüş '' Sen de 2 parçadan birini seçeceksin''
Allah Ondan razı olsun diyorum Hepimizin ihtiyaç duyduğu bir adalet anlayışı
( Bunu dinlemiştim kendim yazdım alıntı diildir )
Hayırlı Ramazanlar

Similar threads

HZ Hızır HZ Hızır Hızır Aleyhisselam, İslam alimlerinin büyük çoğunluğunun görüşlerine kadar peygamber olması kuvvetle muhtemel olan, hikmet ve ilim sahibi mübarek bir şahıstır İlmi ledünilmine sahiptir İlmi ledün, bir diğer ifadeyle ilmi batın, Allah'ın seçtiği kişilere vermiş olduğu özel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Aile Reisi Ve Baba Olarak Hz. Peygamber (s.a.v) Hz. Peygamber (a.s.m.), bütün hayatı boyunca bizzat kendisi "Ey Rabbimiz! Bize dünyada da ahirette de iyilik ver, bizi cehennem azabından koru" (2/Bakara 201) ayetinde olduğu gibi dünya ve ahiret dengesini, yaşayışında tesis etmiş, bunu aile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
282
Duanin Fazileti Ve Vakti DUANIN FAZİLETİ VE VAKTİ 1722 Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): Dua ibadetin kendisidirbuyurdular ve daha sonra şu âyeti okudular (Meâlen): Rabbiniz: ''Bana dua edin ancak size icâbet edeyim Bana ibadet etmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Vehhabilik Vehhabilik ve Vehhabiliğe Bakış Açısı Hz. Peygamber (s.a.v.)'in ahiret yurduna göç etmesinden sonra bir takım ihtilaflar zuhur etmiştir. Bu itilaflar ilk iki halife dönemlerinde yok denebilecek seviyede az iken, Hz. Osman'ın hilafetinin son altı yıllık döneminde artmaya başlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Haddİs GÜldestesİ HADDİS GÜLDESTESİ Bir Hadis Cenaze namazı kıldığınızda, ölen için gönülden ve dostça dua ediniz Hadisi Şerif (Ebu Davud) Diğer Bazı Hadisler »J Seçme Bazı Hadisi Şerifler Allah bu dini zatı için özel olarak seçmiştir Dininize ancak büyüklük ve hoş etik uygu Dikkat edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt