Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

işte ibadet hakkında yazmış olduğum denemem yorumlarınızı beklerim

işte ibadet hakkında yazmış olduğum denemem yorumlarınızı beklerim

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İbadet

Bazen uzaklara gitmek istersin,karar verirsin gideceğim diye yola koyulursun ama aslında gideceğin hiçbir yerin olmadığını anlarsın ve geri dönersinGitmek bana göre yenilişini anladığın bir olay karşısında boynunu bükmektirAma sadece mecazi anlamdaHer insan oğlu gibi sende ölüme kavuşacaksınİmanlıyız öyle değimli sözde evet hepimiz elhamdülillah müslümanızPeki bir soru imanlı adam ölüme inanır ölümden sonraki buluşmaya inanır ve ona göre davranırİnsan oğlu şu cümleyi yanlış anlamış ‘öldükten sonra günahların kadar yanacaksın sonra cennetü alaya gideceksin işin aslı böyle değil bu sadece imanlı hakka kavuşanlar için gereklidirhayatınız bir şekilde ilerliyor öyle değimli gidiyorsunuz ama sonunu bilmediğiniz bir yere koca bir boşluğa… Bugün ben türkiyenin en zengin insanı olsam ne karı olacak? Müsaade edin ben söyleyim;

1)Türkiye’nin sayılı lokantalarında yemek yeme şansım olacak
2)Türkiyede vergi rekortmeni olacağım ve meşhur olacağım
3)Zenginler gibi davranıp onların bulunduğu mekanlara gireceğim vb…
Peki bunlar sadece dünyalık değil mi Ahiretde ne olacak bunu kimse bilemez ama sadece tahmin edelim Zengin olduk evet namaz kılmadık,zekat vermedik,hacca gitmedik, oruç tutmadık,açık saçık giyindik,çevremizdekileri yok saydık ve pek az sevap işledikEvet Dünya’da sen çok üst mevkideydin ama meşher günü o kalabalıkda gözle görünemeyecek kadar küçük he her insan ile aynı seviyede olacaksınMahşer günü o uzun ve kurak alanda Güneş Başımızı yakacak dereceye yaklaşırken imanlı biri namaz kılıp,oruç tutanzekat veren biri peygamber efendimizi (sav) şefaati ile korunurken sen yanacaksın
Kısa bir hikaye anlatayım:
Bir şehirden uzak bir köyün dağında tek başına yaşayan bir sofi var imiş Bu sofi hiçbir şekilde şehre inmez sadece ibadet ederek gününü geçirirmiş Hep ibadet hep ibadet…
Ve Azrail canını almaya geldiğinde kendinden çok eminmiş hep ibadet etmiş ya
Allah CC karşısına çıkmış bu sofi yaradan buyurmuş sen yanlış yaptın sofi şaşırmış ben yanlış yapamam yapmam insanlar ile içli dışlı olan biri değilim ki nasıl olur demiş kendi kendine Allah CC tekrar buyurmuş sen hastalandığında ilaç aldın ve Rabbine şükretmedin şifanın ilaçta olduğunu sandın oysa ki Rabbin istemese idi iyi olamayacaktın
İşte hayatımız bunlardan ibadet boşluğa gitmektense namaz kılalım ibadet edelim Hakkın karşısına çıktığımızda ona borcumuzu ödediğimizi gösterelim…

Hakan GEMİCİ Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt