Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşte İslâm’a Dâvet Örneği

İşte İslâm’a Dâvet Örneği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İşte İslâm’a Dâvet Örneği:

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz; hıristiyan ve yahudi olan birçok ülke ve memleket liderlerini İslâm’a dâvet etmiş ve onlara elçiler göndermiştir

Bizans imparatoru Herakliyüs’a gönderdiği mektup ne kadar arza şâyandır

“Allah’ın kulu ve elçisi Muhammed’den Rum’un büyüğü Herakl’e Doğru yolda gidene selâm olsun Bunu böylece bilesin Sonra ben seni İslâm’a dâvet ediyorum İslâm’a gir ki, selâmette kalasın Allah da (hem İsâ’ya, hem Muhammed’e iman ettiğin için) sana ecrini iki kat versin Eğer kabul etmezsen, bütün halkın vebali senin boynundadır

Şu Âyeti kerime’yi de mektubuna ilâve etmişti:

“Ey ehli kitap! Sizinle bizim aramızda eşit bir kelimeye geliniz Allah’tan başkasına tapmayalım O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım Allah’ı bırakıp da kiminiz kiminizi ilâhlaştırmasın (Âli imran: 64)

İran hükümdarına gönderilen mektup ise şöyledir:

“Allah’ın Resûlü Muhammed’den İran’ın ulusu Kisrâ’ya

Doğru yolda gidenlere, Allah’a ve Peygamber’ine iman edenlere, Allah’tan başka ilâh olmadığına, Muhammed’in de Allah’ın kulu ve elçisi bulunduğuna şehadet edenlere selâm olsun Seni Allah’ın dinine dâvet ederim Hayatta olanları korkutarak menetmek için bütün insanlara gönderilen Allah’ın peygamberiyim Ey Kisrâ! Müslüman ol ki kurtuluş ve saadeti bulasın Eğer kabul etmezsen, mecûsi kavminin günahı hep senin boynuna olsun buyurmuştu

Habeş hükümdarına gönderilen mektup:

“Allah’ın elçisi Muhammed’den Habeş meliki Necâşi’ye

Allah’a hamdederim O’ndan başka hakiki ma’bud yoktur Ben şehadet ederim ki Meryem’in oğlu İsâ, Allah’ın rûhu ve kelimesidir Seni ve maiyyetini İslâm’a dâvet ediyorum Allah birdir, şeriki yoktur Allah’tan gelen şeylere inanınız Ben Allah’ın elçisiyim Size tebliğ ettim ve nasihat eyledim, nasihatimi kabul ediniz Hidayete tâbi olanlara selâm olsun

Buna benzer birçok memlekete dâvet mektupları gönderen Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz onları İslâm’a, Allah’a ve Resulullah’a dâvet etti Ölçü ve örnek Resulullah Aleyhisselâm’dır

858,497Konular
982,555Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt