İşte o mülâkat İşte, Muhsin Yazıcıoğlu'nu içeren helikopter düştükten daha sonra muhabir ile Acil Servis arasında geçen röportaj BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a bu vesileyle bindiği ve düşen helikopterde yer alan İHA muhabiri İsmail Güneş'in 112 Acele Servis görevlisi arasındaki telefon görüşmesi kayıtlara şöyle geçti: 112 görevlisi : 112 İsmail Güneş (İG): Ben İHA Muhabiri İsmail Güneş, helikopter ile düştük 112 : Nerede? Neredesiniz? İG : Bilmiyorum nerede olduğumuzu BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile birlikteydik 112 : Neredesiniz? İG : Hatırlamıyorum 112 : Etrafınıza bakın, ne görüyorsunuz? İG : Her taraf kar, sis Her taraf sis 112 : Helikopteri nereden kiraladınız? İG: Bacağım kırık olduğu için konuşamıyorum Erhan ağabey nereden çıkış yapmıştık Çağlayancerit orada bir yerde düştük Hangi yere düştüğümüzü hatırlamıyoruz, her taraf sis, göremiyorum 35 00 benim numaram 112 görevlisi: Telefonu kapatmayalım, yerinizi saptama etmeye çalışıyoruz İG : Kahramanmaraş'ın dağlarından, her taraf sis göremiyorum 112 görevlisi: Parti merkezinden kiminle görüşebiliriz, sizinle ilgili? İG : Bilmiyorum, şarjım bitmek üzere Alo Biz nereye gidiyorduk? Yozgat tarafında bir yere gidiyorduk bayan 112 görevlisi: Kapatmayın yerinizi saptama etmeye çalışıyorlar İG : Erhan ağabey, nereden geldik, nereye gidiyoruz Şu lahza Çağlayancerit'ten gelip, nereye gidiyoruz YozgatYerköy mü? Çağlayancerit'ten, YozgatYerköy'e gidiyoruz Burası fazla soğuk Alo Yer tespit edemiyor musunuz? 112 görevlisi: Siz kapatmayın beyefendi telefonu İG : Hanımefendi şarjım bitecek 112 görevlisi : Alo, Alo İyi misiniz? İG : Kötüyüm, ayağım kırık 112 görevlisi: şu anda siz helikopteri görebiliyor musun? İG : şimdi helikopterin içindeyim 112 görevlisi: Alo diğer beş birey yanınızda yok mi derhal? Size yanıt verebiliyorlar mı? İG : Diğerlerinden ses değil Erhan ağabey, Erhan ağabey de ıhlayarak cevap veriyor Alo, hanımefendi, yerimizi saptama edemediniz mi? 112 görevlisi: derhal güvenlik bulmaya çalışıyor, sakin olun İG: Erhan ağabey, ıhlıyor yalnızca Bende üşümeye başladım Ben sakin olmaya çalışıyorum 112 görevlisi: Ağırbaşlı olmaya çalışın, saptama etmeye çaba ediyorlar İG: Muhsin Bey'i göremiyorum 112 görevlisi: Benzer helikopter ile mi havalandınız? İG: Evet Ayağım çok fena kırıldı Ölende var illaki Bu dost kim ya 112 görevlisi: Ayağı kırık, yerinden kımıldayamıyorum Emniyetle görüşüyorum İG: Alo, bayan 112 görevlisi: Açık kalsın telefon İG: Şarjım bitmek üzere Benim numaramı görebiliyor musun? 112 görevlisi: Kapatmayalım, ulaşıyorlar, kapatmayalım numarayı Sizin nereye gittiğinizi anladık YozgatYerköy'e gidiyoruz dediniz İG: Alo Sakin olalım da acilen donuyoruz burada, ayağım da kırık 112 görevlisi: Kapatmayın, bir saniye İG: Alo Erhan ağabey, Erhan ağabey Sen kalkabiliyor musun yerinden? Bayan 112 görevlisi: Şarjınız bitinceye değin açık kalsın, aramaya devam ediyorlar çünkü Kapatmayın alo İG: Alo Ayağım kırıldı 112 görevlisi: Diğer yerinizde kanama var mı? İG: Gözükmüyor 112 görevlisi: Kravatınız var mı? İp gibi kravat gibi bir şeye elinizi uzatabilir misiniz? İG: Kravat yok hemen gözükmüyor 112 görevlisi: Polis ekipleri yerinizi bulmaya çalışıyor Siz moralinizi yüksek tutun Zaten sizin yerinizi saptama edecekler Edemediler daha Tespit etmeye devam ediyor İG: Herkes öldü nasıl olursa olsun 112 görevlisi: Kanamadan nedeniyle sessiz kalmış olabilirler, endişe etmeyin, sizi kurtaracaklar İG: Erhan ağabey, Erhan ağabey Kırık ayağımın aşağıda, kaval kemiğinde Kanama yok, kırıldı ya 112 görevlisi: Alo, beyefendi acilen bacağınızın durumu nasıl? İG: Ağrıyor Alo Yeri tespit edemediniz mi? Donmaya başladım, üşümeye başladım Üşüyorum Tipi var Helikopterin içine girdim (Inleme sesleri) Buradakiler öldü illaki ya Erhan ağabey, Erhan ağabey Değil Kimseden ses gelmiyor, gelmiyor Yazık fazla fena 112 görevlisi: Ayağınız sıkıştı mı? İG: Evet (inlemeler) Saptama edemediler mi ya (ağıt) Ayağımı oynatamıyorum 112 görevlisi: Emniyet yerinizi tespit etmeye çalışıyor İG: Erhan ağabey Ağabey bir kendine gelmeye çalış Bak ben kendime gelmeye çalışıyorum Yatıyor ıhlıyor 112 görevlisi: Diğer kimseden ses gelmiyor mu? İG: Değil, değil Çok kötü ayağım kırıldı (Yas) Bayan hala bulamadınız mı yerimizi? Burada donacağız, öteki insanlar öldü nasıl olursa olsun (Inleme sesleri) Ayağımı oynatamıyorum Çok kirli kırıldı ayağım Yerimizi ne vakit saptama edeceksiniz hanımefendi