iltasyazilim
FD Üye
Yaşam tarzımızda sünnetini kullanmakla yükümlü olduğumuz Alemlerin Peygamberi HzMuhammed Mustafa(sav)' in şaka ahlakı ; İnsanları incitmeden ve AsLa yalan söylemeden
*HzAli ve Peygamber Efendimiz(sav) bir gün hurma yerlerHzAli yediği hurmaların çekirdeklerini Peygamber Efendimiz(sav)'ın önüne koyarVe hurmalar bittiğinde şöyle der ;
Ya Resulallah ne kadar çok hurma yediniz
Peygamber Efendimiz(sav) cevap veriri;
Eğer çekirdekle bakacak olursak sende hurmaları çekirdekleriyle beraber yemişsinÇünkü önün bomboş : )
*Üstü başı pasaklı, kir içinde yaşlı bir kadın Peygamber Efendimizin yanına gelirVe şöyle der;
Ey Allahın Peygamberi! Ben cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi?
Peygamber Efendimiz cevaplar;
Bu halinle cennete giremezsin!
Kadın çok üzülür ve kendi evine kapatıp bütün gün ağlarBunu duyan Peygamber Efendimiz kadının yanına gider ve şöyle der;
ben cennete bu halinle giremezsin dedim çünkü cennete 33 yaşında ve güzel elbisler içinde gireceksin, yaşlı ve pasaklı halinle değil!!!
İşte Peygamber Efendimizin Şaka ahlakıİnsanları kırmadan ve yalan söylemeden
alıntı
*HzAli ve Peygamber Efendimiz(sav) bir gün hurma yerlerHzAli yediği hurmaların çekirdeklerini Peygamber Efendimiz(sav)'ın önüne koyarVe hurmalar bittiğinde şöyle der ;
Ya Resulallah ne kadar çok hurma yediniz
Peygamber Efendimiz(sav) cevap veriri;
Eğer çekirdekle bakacak olursak sende hurmaları çekirdekleriyle beraber yemişsinÇünkü önün bomboş : )
*Üstü başı pasaklı, kir içinde yaşlı bir kadın Peygamber Efendimizin yanına gelirVe şöyle der;
Ey Allahın Peygamberi! Ben cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi?
Peygamber Efendimiz cevaplar;
Bu halinle cennete giremezsin!
Kadın çok üzülür ve kendi evine kapatıp bütün gün ağlarBunu duyan Peygamber Efendimiz kadının yanına gider ve şöyle der;
ben cennete bu halinle giremezsin dedim çünkü cennete 33 yaşında ve güzel elbisler içinde gireceksin, yaşlı ve pasaklı halinle değil!!!
İşte Peygamber Efendimizin Şaka ahlakıİnsanları kırmadan ve yalan söylemeden
alıntı