Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İster evli ister bekar olun mutlaka okuyun

İster evli ister bekar olun mutlaka okuyun

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İster evli, ister bekar olun MUTLAKA okuyun

Bülent, avucunu açmış kendisine doğru elini uzatan adama ters ters baktı Elli yaşlarında bildiren adam, görmeye alıştığı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu Üzerindeki giysiler eski fakat temizdi Eli yüzü pak ve dinç görünüyordu

“Sapa sağlam adam gidip çalışacağına dileniyor, ola ki benden daha zengindir diye düşündü Zaten canı çok sıkkındı, birde sinirlenmişti

Küçümseyen bir ses tonuyla:Ekmek parası mı istiyorsun ? diye sordu

Hayır çikolata parası gerekli!

Bülent ’in kızgınlığı şaşkınlığa döndü `Espri yeteneği olan dilencinin hali de diğer oluyor` diye düşündü

Niye siz ekmek bulamayınca çikolata mı yiyorsunuz?

Hayır Ekmek bulamadığımız günler genellikle bulgur pilavı yeriz, onu da bulamadıysak aç yatarız

Bülent adamın önemli mi konuştuğunu yahut dalga mı geçtiğini anlayamamıştı

Bu gün karnınız doydu üstüne tatlı mı istedi canınız?

Fakirin canı mı olur ancak, tatlı istesin beyim

Bu bir kamera şakası mı yoksa sen meslek bulamamış stendapçı mısın?

Hiçbiri yok Sadece fakirim Bugün karımın doğum günü, ona çikolata götürmek istiyorum

Doğum gününde yaş pasta alınır bildiğim kadarıyla

O bizim için yok zenginler için Otuz takvim evliliğimiz boyunca ona bir kere bile yaş pasta alamadım Fakat her doğum gününde mutlaka çikolata götürdüm Çikolatayı fazla sever

Adamın söyledikleri Bülent ’in dikkatini çekmişti O akşam karısıyla tartışma etmiş, kapıyı çarpıp kendini sokağa atmıştı Arabasına da binmemiş sahile dek yürümüştü Denizi bakmak de onu rahatlatmamıştı Ancak bir zamanlar denizi seyrederken fazla rahatlardı

Dalgalar sıkıntısını alıp götürürdüFakat karısının evde ağlıyor olduğunu bildiği için olsa gerek, hiçbir şey onu rahatlatmıyordu Dilenciyle konuşurken biraz kafası dağılmıştı

“Acabasöyledikleri hakiki mi, yahut uyduruyor mu diye düşündü

Cebinde bir çikolata alacak para yok mu acilen?

Bülent ’in sorusu üstüne adam ceplerini boşalttı, bir nüfus cüzdanından diğer bir şey çıkmadı

Ben dilenci değilim Işim değil Günlük çalışırım, ne meslek bulursam yaparımLakin bu gün bütün gün meslek aradım, aksaklık bu ya, hiçbir iş bulamadım

Bülent oturduğu bankı sinyâl ederek yer gösterdi

Oturun birazcık dertleşelim hiç olmazsa, dedi Adam çekingen çekingen oturdu yanında

Yokmu eşin dostun, borç alacak akraban?

Fakirin akrabaları da yoksul olur beyim Bulurlarsa kendi karınlarını doyururlar

Dilenecek değin çok mu seviyorsun karını ?

Hem de çok seviyorum Otuz yılımı aydınlattı o benim

Hımmmm Aşk hemde otuz yıl süren aşk Hayret açık konuşmak gerekirse! Aşkın ömrü azami üç sene diyorlar ama Sen otuz yıldan bahsediyorsun

Evet Geçen yıllar sevgimi azaltmadığı gibi artırdı

Söyle o zaman nedir evlilikte mutluluğun sırrı? Söylediklerine bakılırsa sen mutluluğun formülünü bulmuş gibisin

Ben ilkokulu bile bitirmedim Öyle formül falan bilmem

Formül dediysem kimya formülü sormuyorum canım Bende altı takvim evliyim Sevdiğim kadınla evlendim, ama mutlu değilim Kesintisiz kavga ediyoruzDaha iki saat önce kapıyı çarptım çıktım Evimiz, arabamız, işimiz, gücümüz, her şeyimiz var, lakin mutlu değiliz Senin hiçbir şeyin değil, lakin mutlusunPara mı acaba bizi mutsuz eden?

Hiçbir şeyim değil mu? Hayır benim her şeyim var Benim karım her şeyimSevgilim, eşim, arkadaşım, yaşam yoldaşım Hayatımı paylaştığım insandan daha kıymetli ve daha önemli ne olabilir ancak dünyada? Sizin ev, araba, iş diye her şey dediğiniz şeylerdir fiilen hiçbir şey olan

Böylece deme, şu kadar varlığın içinde bile karım her şeyden şikayet ediyorBir de fakir olsam kim bilir ne olur?

Altın tasın, kan kusana faydası yoktur beyim Sen bayan ruhunu hiç anlamamışsın Hiçbir bayan iyi bir evde oturduğu, hergün çeşitli yiyecekler yediği için mutlu olmaz Bir kadın, kocasının her şeyi olduğunu bildiğinde oysa mutlu olur

Sizin mutluluğunuzun sırrı bu mu ?

Olabilir Ben karıma değerli şeyler alamıyorum fakat ona benim için ne dek değerli olduğunu hissettiriyorum O da çok mutlu oluyor

Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir?

Minik kızı severek

Küçük kız mı ? Hangi ufak kız ?

Yaşı kaç olursa olsun her kadının içinde hiç büyümeyen bir ufak kız vardır O kızı ne kadar çok sever, ne değin fazla mutu edersen, o kadını da öyle mutlu edersin

Nasıl yani ?

Küçük kız neleri sever, nelerden hoşlanır bir düşünün Küçük kızlar daima takdir edilmek, ilgi görmek isterler Hoş olduklarını duymaya bayılırlarKendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler Küçük kızlar daima prenses olmayı düş ederler Sürprizlerden hoşlanırlar Biraz şımartılmak isterler Sevilmek ve sevildiklerini hep duymak isterler Iltifata doymaz küçük kızlar Pek yok mi?

Haklısın Benim dört yaşımda bir kızım var Adı Aylin Her akşam boynuma sarılır “babacığım beni ne dek seviyorsun? diye sorarGiysisini değiştirdiği zaman etrafımda “Baba güzel olmuş muyum? diye sorar durur

Güzelsin demem de yetmez ona Harikasın prenses gibi olmuşsundemeliyim Dünyanın en hoş kızı demeliyim

Işte kadınlar bir ömür boyu bunu dinlemek isterler Ben elli yaşındaki karıma böyle davranıyorum Ömrümüz olurda seksen, doksan sene da yaşarsak ben ona böyle davranmaya devam edeceğim Ona “bebeğim diye hitap ediyorum çok hoşuna gidiyor “Bebeğim bana bir dere yapar mısın? dediğimde dere gerçekleştirmek için nasıl koşturduğunu görmelisiniz

Hiç tartışma etmezmisiniz siz?

Tartışma evliliğin tadı tuzu Arada biz de tartışırız Küsüp barışmanın tadı ayrıdır Benim karım bir keçi kadar inatçıdır Onunla barışmak için uğraşmak ayrı bir keyif verir bana

Benim eşim fazla önemli kadındır Hiç küçük kız havası değil onda

Küçük kızlar büyüdükleri vakit artık sevgi, alaka istemeye utanırlar En önemli yada en ihtiyar kadının bile o ufak kız mutlaka vardır Yeter ancak sen o tatlı kızı sevindirmeyi, mutlu etmeyi bil Ve o ufak kızı asla aldatmaYoksa yeniden sana güvenmez ve ne yaparsan yap daima kuşkuyla bakarMinik kızlar keza çabuk mutlu olurlar hem de tez kırılırlarÇok narindir onlarHoyrat elleri sevmezler Yumuşak dokunuşları severler

Bu tavsiyeni deneyeceğim Fakat her zaman yapabilir miyim bilmiyorumBazen işlerim fazla yoğun oluyor o süre eve çok bitkin gidiyorum

Bu sadece bir mazeret O ufak kızı mutlu etmek dünyanın en kolay işiÇoğu vakit birkaç hoş söz yeterli olur Sen o ufak kızı mutlu ettiğinde karşılığını fazlasıyla alırsın Artık o seni rahat ettirmek için elinden gelen gayreti gösterir Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz mutlu görünmek isteyen erkek önce hayat arkadaşını mutlu etmelidir Düşünsene somurtkan, mutsuz, aralıksız söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar mutlu olabilirsin

Haklısın da bende tüm gün ailem için çalışıp yoruluyorum

Yeniden para, yine dış sebepler Evet para önemli ve zorunlu fakat kadınlar para için erkekleri sevmezler Para geçici mutluluklar verir Kadınlar armağan almayı severler Paran varsa hediye al tabiAma hediyeyle mutlu olmasını bekleme Hediyenin yanına sevgini katmazsan hediyenin bir anlamı yoktur

Benim hiçbir zaman fazla param olmadı Jurnal kazandım jurnal yedikBazen aç kaldığımız günler oldu Hiçbir zaman karımın kulaklarına altın küpe takamadım ama tekrar tekrar aşk sözleri fısıldadım Hiçbir zaman boynuna pırlanta gerdanlık alamadım ama her zaman öpücüklerle sevdim boynunu Hiçbir vakit ona ipekli elbiseler giydiremedim fakat kendi bedenimle ipekli elbise gibi yumuşacık sardım bedenini ve mutlu ettim onu

Adam ayağa kalktı

Bana müsaade, artık gitmeliyim, karım merak eder Sende git evine küçük kızın gönlünü al, şayet o minik kız şimdi evde ağlayıp duruyordur

Bülent de ayağa kalktı Kuvvetle elini sıktı

Sizi tanıdığıma fazla memnun oldum

Elini bıraktı koluna girdi Yolun karşısındaki pastaneyi gösterdi

Hadi gel eşin için şuradan çikolatalı pasta alalım, dedi

Pastayı aldılar Adam hayatında ilk defa karısına yaş pasta götürmenin mutluluğuyla, bin bir teşekkür ederek evinin yolunu tuttu

Bülent de pastanenin yan manavdan karısının en sevdiği meyvelerden aldı

Evine geldiğinde karısı şişirilmiş gözlerle mutfak masasında yerleşik su içiyordu Bülent hiç konuşmadan meyveleri büyükçe bir tabağa döküpyıkadı, daha sonra eşinin önüne koydu

Bunlar dünyanın en şanslı meyveleri, dediInci hiç konuşmadı

Sorsana “niye diye

Inci dargın kavgalı: Niye? Diye sordu

Çünkü dünyanın en hoş ve en tatlı kadının midesine gidecek, dedi gayet ciddi bir ses tonuyla Inci şaşırmıştı aniden yüzünün ifadesi yumuşamıştı

Bunlar senin sevdiğin meyveler, senin için aldım

Şaşkınlık bir şey! tekrar tekrar kendi sevdiğin meyveleri alırdın Benim hangi meyveleri sevdiğimi iyi hatırlamışsın Sahiden bu beklediğim istediğim bir şeydi “bak senin sevdiğin meyveleri aldım

Ama şu anda kıymeti yok Çünkü sana fazla kırgınım, meyve alarak gönlümü alamazsın

Özür dilerim seni kırdığım için

Sonra Bülent yere diz çöktü

Cezam neyse razıyım Ama bir tek şey istiyorum senden Seni delice seven bu adamı senden mahrum etmeBülent yere çömelmiş, boynu bükük bir vaziyette fazla gülünç görünüyordu

Inci kıkır kıkır gülmeye başladı

Affetmek böylece kolay değil Bakalım hangi cezalara katlanabileceksin, dedi

Bülent işte o zaman ona muzip muzip bakan eşinin içinde sakladığı küçük kızı gördüBundan daha sonra her şey daha ayrı olacak diye düşündü

Her şey gönlünüzce olsun

ALINTI
*

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt