Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Istiğfar duasi

Istiğfar duasi
0
229

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İstiğfar duası, günahlarımızdan dolayı pişmanlık duyulduğunu ifade etmek ve tekrar aynı günahları işlemeyeceğine dair Allah’a söz vermek amacı ile okunur

İstigraf duası namazlardan sonra da okunabiliyor, genelllikle namazlardan sonra okunan istiğfar duası daha kısadır ve 3 kez tekrar edilerek okunur

Kısa İstiğfar Duası:

Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh

Anlamı: Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim

Uzun olan istiğfar duası ile şöyledir:

Estağfirullah Estağfirullah Estağfirullahe’lazim elkerim, ellezi lâ ilâhe illâ hüve’lhayyü’lkayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin linefsihi, lâ yemlikü linefsihi mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ Ve eselühü’ttevbete ve’lmağfirete ve’lhidâyete lenâ, innehû, hüve’ttevvâbü’rrahim

Anlamı: Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma karşı tövbe ettim, pişman oldum Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tövbe ettim, pişmanlık duydum

Similar threads

Nasıl Tovbe Edilmeli, Tevbe, istiğfar dualarının anlamı yaptığımız butun gunahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha boyle gunah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize soz vermemizdir Gunah ve kusurlarına pişmanlık duyup, uzuntu ve elem hisseden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Her Gun Tovbe Edelim, Her gun tovbe etmenin onemi, Sevgili Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular ki; Her derdin devası vardır Muhakkak gunahların devası da istiğfardır Butun ademoğlu icin iki sahife vardır Sahifenin birine gunduz işlediği ameller yazılır Diğerine de gece işlediği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
tevbe istiğfar duası arapca,istiğfar duası nasıl okunur,tevbe istiğfar,tevbe istiğfar duası,tevbe duası,tevbe duası arapca, İstiğfar Duası Arapca Gunah ve kusurlarına pişmanlık duyup, uzuntu ve elem hisseden mu'min, şu istiğfar duasını huşU ile okur: استغفر الله استغفر الله استغفر الله...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Pişmanlık Duaları Günahlar, Allahın rızası ile kul aralarında bir perdedirBu perdenin ortadan kalkması, kişinin yapacağıtövbeye bağlıdır Sevgili Peygamberimiz, kulların günah işleme ve tevbe etmeleriyle ilgili şöyle buyurmuştur Her insan günah işleyebilir Günah işleyenlerin en hayırlıları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Tevbe, istiğfar duâsı istiğfar çeşitleri tevbe istiğfar duası istigfar getirmek tevbe duası video getirmek 1548184063 1548184063 tevbeistigfardusi5c543de516ce2tevbeistigfardusi5c543de516ce2 tevbeistigfardusi5c543de516ce2 Tevbe, istiğfar duâlarının manası, yaptığımız tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt