Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

istihare nemazı !!!!

istihare nemazı !!!!
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
istihare nemazı !!!! en etkili istihare Başta bilmeyen arkadaşlar için 'istihare' ne demek onu açıklayayım Bunu açıklamak için Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (sav)'in sahabesine yaptığı tavsiyeyi sizlere aktarmam yeterli olur heralde Peygamber Efendimiz (sav) dünyada iken sahabe her türlü işinde ondan zihin alır ve onun verdiği zihin doğrultusunda Rabbin'den destek arz ederek işine koyulurmuş Fakat buna rağmen yapacağı işin hayırmı yahut şermi olduğunu Rabbin'e sorarmış Peygamber efendimiz sahabeye yaptığı konuşmasında bu konu hakkında şunları söylemiştir; Sizler yapacağınız işlere Besmele ile başlayınız ve eğer o iş hakkında aklınızda kesin olmama varsa Allah (cc)'ye bunu hayır mı yoksa şer mi olduğunu sorunuz O mutlaka size rüyanızda bunu gösterecektir Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz demiştir Öncelikle istihare yapılması farz olan birşey değildir ama sünnettir Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) istihareye yatarmış Peki ya bu istihare nasıl yapılır Başta gece yatmadan önce namaz abdesti alınır ve sonradan 'Niyet ettim kasıt eyledim Allah rızası için 2 rekat istihare namazı kılmaya' denilerek 2 rekat namaz kılınır Namaz bitiminde Allah'a dua edilir, oluşturacağı meslek sorulur ve 'Allah'ım eğer yapacağım iş hakkımda hayırlıysa bana yeşilinle beyazını, şerse kırmızınla siyahını göster' denilerek istihare duası okunur (duayı yazının sonuna ekleyeceğim) Ve dua okunduktan daha sonra kimseyle konuşulmaz ve kutup uykuya yatılır Peki nasıl olcakta biz yeşilbeyaz ya da kırmızısiyah göreceğiz diye düşünüyorsanız ben size cevap vereyim (ben yattığım için biliyorum, mutlaka istihareye yatan başka kardeşlerimizde olmuştur) Normalde nasıl rüyalar görüyorsanız o kadar rüyalar görüyorsunuz lakin gördüğünüz rüyada ancak yeşilbeyaz veya kırmızısiyah aklınızda çok iyi kalıyor ve sabah uyandığınızda direk rüyanızı hatırlamasanız bile gün içerisinde hatırlıyorsunuz Peki ya rüya görmezsem? Evet böyle bir olasılıkta var, o gece yeşilbeyaz ya da kırmızısiyah içeren bir rüya görmeyebilirsiniz Bu durumda tıpkı yaptığınız gibi 7 geceye tamamlıyorsunuz bu istihare olayını Ve 7 gece sonunda hesabınızı yapıyorsunuz (işte bu kadar umarım anlatabilmişimdir, birazcık süratli yazdımda eksikse şimdiden kusura bakmayın, aklınıza takılan birşey olursada sorun, elimden geldıgınce cevaplamaya çalışırım) İstihare Duası; düzeltme: Arapça metinler Türkçeye çevrilmesinde harekelendirmelerde oluşabilecek hatalar gönder olarak manayı değiştirebileceğinden bu şekilde yazımları yasaktır 1548184472 1548184472 istiharenemazi5c54406aaf295istiharenemazi5c54406aaf295 http:imgfrmtrcomimagessmilieskaka19gif orjinal metni ya da manasını verelim 1548184472 1548184472 istiharenemazi5c54406b2d2a7istiharenemazi5c54406b2d2a7 http:imgfrmtrcomimagessmiliessmilegif Türkçe Manası; Allah'ım! Senin ilmine kadar hayrını diliyorum, kudretinden zor istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin Allah'ım eğer sen bu işin benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle arkadaslar ben bu namazı 2 defa yaptım ılk gordugum ruya cıktı hatta cıkmaya devam edıyor sızede nasihat ederım eger bır sey hakkında karar veremıyorsanız yada merak edıyorsanız deneyebılırsınız hakkınızda hayırlısı olması dilegıyle istiharenemazi5c54406b4195calt  

858,496Konular
981,717Mesajlar
29,786Kullanıcılar
Üst Alt