Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstiharede Rüya Göremezsek 7 Gün İstihareye Yatmak Şart mı?

İstiharede Rüya Göremezsek 7 Gün İstihareye Yatmak Şart mı?
0
258

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Hocam istiharede rüya görmezsek 7 gün yatmak şart mı ? Yoksa istihare rüyası görünce istihareyi bırakabilir miyiz? Saygılar.

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, istihareye 7 gün yatmak şart değildir. Eğer istihareye yatılır ve rüya görülmez ise bir kaç defa daha istihareye yatılabilir. Bu sayı 3, 5 veya 7 kerede olabilir. Fakat ben istihareye yattım o halde 7’yi tamamlamalıyım veya ben istihareye yattım ama rüya görmedim o halde 7 kere daha yatmalıyım şeklinde düşünmek yanlış olacaktır.

Bir insan bir derdi olduğunda istihareye yatmasında hayır vardır. Eğer istihareye yatan rüya görmez ise bir kaç defa daha yatabilir. Fakat bunu bir gereklilik olarak görmek yanlış olacaktır.

Similar threads

Sizlere bu konuda İslam dini açısından çok önemli olan istihare konusundan bahsedeceğiz. En önemli ise istiharede renklerin anlamları hakkında bilgiler sunacağız. Pek çok insan bir maruzatı olduğu taktirde istihare namazını kıldıktan sonra istihareye yatmaktadır. Gördüğü rüya üzerinden yapacağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
396
Nasıl istihare yapılır İstihare yapmak ne demektir stihare, bir işin hakkında bahtı açık olup olmadığını iyi anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya bakmak üzere uykuya yatmaktır İmamı Gazali hazretleri buyuruyor oysa: Dört...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
İstihare Namazı Nasıl Kılınır İstihare Duası İstihare uzanmak İstihare, bir işin hakkında şanslı olup olmadığını anlayışlı olmak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan daha sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya bakmak üzere uykuya yatmaktır Önce günahlardan tevbe edilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
İstihare Namazı Nasıl Kılınır Bir meslek yapılmak istendiği vakit iki rekat namaz kılıp sonunda Allan'dan hayırlısını dilemek mendub'dur Bu hususta İstihare Duası Allah'ım! ezeli ilminle halimi biliyorsun, ilmine tarafından hayrını diliyorum, kudretinden zor istiyorum, senin büyük fazlını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Yüz Üstü Yatmak Ve Uyku Adabı ? Yüzüstü yatmak haram değildir. Ancak Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu yatış şeklini uygun görmemiştir. Peygamber Efendimiz, mescidde bu şekilde yatan birisini uyandırmış ve "Bu şekilde yatmak Allah'ın sevmediği bir yatış şeklidir" buyurmuştur. (Ebu Davud, Edeb...
Cevaplar
0
Görüntüleme
222
858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt