Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstiharem Hayırlı Çıktı Ama Ben Kısmetimi Reddettim Allah Beni Cezalandırır mı?

İstiharem Hayırlı Çıktı Ama Ben Kısmetimi Reddettim Allah Beni Cezalandırır mı?
0
54

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Günlerdir kafamdan atamadığım bir düşünce var. Okulumu yeni bitirdim ve bitirir bitirmez de hayırlı bir kısmetimin çıktığını öğrendim. Normalde evlilik yapmayı henüz düşünmüyordum ama ailemin isteği ve olumlu çıkan istihare sebebiyle o kişiyle tanışmaya karar verdim. Görüşme gayet güzel geçti fakat görüşme gününden sonra ne zaman bu konu hakkında düşünmeye başlasam içimde bir sıkıntı oluşuyor ve nefes alamıyordum. Bu durumun sebebiyle o kişiye olumsuz geri dönüşte bulunup durumu sonlandırdım. Acaba o kişi benim için hayırlı bir insan olmadığı için mi bu sıkıntı hissini yaşıyordum? Bir sorum da şu : İstihare sonucu iyi çıktığı halde o kişiyi reddetmek kötü sonuçlar doğurup kısmetimin kesilmesine sebep olur mu?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz,

1. Yaşadığınız sıkıntı evliliği henüz düşünmediğinizden olabilir. Bununla birlikte evlilik öncesi bu gibi duygular yaşanabilmektedir. Ancak bir Müslüman aklı ile hareket etmelidir. Dolayısıyla kararınızın nedeni sadece bu sıkıntı ise verdiğiniz kararın doğru bir karar olmadığını düşünüyoruz. Zira istiharenizinde hayırlı çıktığını söylüyorsunuz. Ancak bundan dolayı cezalandırılacağınız yorumunu çıkarmakta başka bir yanlıştır.

2. Böyle düşünmeniz yanlış olacaktır. Zira siz istiharenize muhalefet etmek için bu evliliği red etmemişsiniz. Bu kararı vermenize neden olan sizin içinizdeki sıkıntıdır. Dolayısıyla Yüce Mevla’mızdan her şeyin hayırlısını istemeye devam ediniz. Yüce Mevla’mız hakkınızda hayırlı olanı nasip eylesin.

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt