Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstihareye nasıl yatılır

İstihareye nasıl yatılır
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nasıl istihare yapılır
İstihare yapmak ne demektir

stihare, bir işin hakkında bahtı açık olup olmadığını iyi anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya bakmak üzere uykuya yatmaktır

İmamı Gazali hazretleri buyuruyor oysa:

Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:
1 Şükreden, nimetin artmasından,
2 Tevbe eden, kabulden,
3 İstihare eden, hayırdan,
4 İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır Hadisi şerifte buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir) Hâkim

Evlenmeden önce, birkaç kere istihare etmeli, Yargı teâlâya sığınmalıdır Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır Salih, güvenilir kimselerle istişareden daha sonra, istihare yapmalıdır

Bir işe başlayacağınız ya da bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât beyhude namaz kılıp aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak Eğer bu işim Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam dünya ve ahiretim için şanslı ise, bunu bana mübarek eyle Eğer hakkımda uğurlu değilse, onu benden uzaklaştır ve şanslı olanı bana kolaylaştır Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimindemelidir

Önce günahlardan tevbe edilir Tevbe için özetle, Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye değin yaptığım günahlara pişman oldum Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorumdenir Sonra gusledilir Gusülden daha sonra, o gece (istihareye hedef ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır Birincil rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha ’dan sonradan, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha ’dan sonradan İhlâs okunur İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke biilmike ve estakdirüke bikudretike ve es ’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta ’lemü ve lâ a ’lemü ve ente allâmülguyûb)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir Gündüz de istihareye yatmak caizdir Gusül yalnızca ilk gün alınır Öteki günler gusle lüzum yoktur

İstihare başkasına yaptırılmaz İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir

İstihare namazını kılıp duasını ettikten daha sonra hiç konuşulmadan yatılmalı Gereklilik varsa konuşulabilir Gerçekten daima, yatsı namazını kıldıktan sonradan, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye devam edilir Rüyada beyaz veya yeşil bakmak hayra, siyah ya da kırmızı bakmak şerre alamettir Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir Karar veremeyen, birkaç kez daha istihare yapmalıdır *

858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt