Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstiklal Marşı 2 Kıtası

İstiklal Marşı 2 Kıtası
0
102

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
İstiklal Marşı 2 Kıtası

İstiklal Marşı 2 Kıtası Ve Anlamı

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al bayrak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak
O benimdir, o benim milletimindir oysa

Ümit ve güven taşıyan sözleriyle
Ey Millet' im! Yurdumuzun düşmanlar kadar kuşatılmış olmasına bakarak bayrağımız için üzüntü etme, korkma Çünkü bu topraklar üzerindeki en son ocak sönmeden, en son Türk bu uğurda canını vermeden bayrağımıza kimse el uzatamaz

Rengini şehitlerimizin kanından bölge ve şafaklarda da bir ateş gibi dalgalanan bayrağımın, milletimin yıldızı ve bağımsızlık sembolüdür Gökteki yıldıza el sürülmediği gibi, milletimin yıldızı olan bayrağıma da düşmanlar dokunamaz O, Türk milletinindir ve tekrar tekrar pek kalacaktır

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu baskı bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız daha sonra helal
Hakkıdır, Hakk' a tapan milletimin istiklal!

Bu dörtlükte şair bayrağımıza sesleniyor Uğruna canımı vereyim, ne olur kaşlarını çatma Ey hilal kaşlı hoş bayrağı Neden bize gücenmiş azarlar gibi bakıyorsun? Seni o nazlı nazlı dalgalandığın göklerimizden indirmelerine izin vereceğimizi mi sandın? Kahraman milletim özgür yaşamak ve seni özgürlük yaşatmak için çok kan döktü, derhal da dökmektedir Sen bize kaş çatarak, uğrunda yapılan bu fedakarlıkları hiçe sayarsan, dökülen kanlarımız sana helal olmaz Doğruluk ve hak için çalışan, Allah' a inanarak ona kulluk eden, istiklali uğruna canını veren milletimin hakkı bağımsızlıktır, hürriyettir *

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt