nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
İstiklal Marşının 4 Kıtası
İstiklal Marşı 4 Kıtası Anlamı
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman batmış göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Anlamı: Bu kıtada şair vatanımızı istilaya kalkışan avrupalılara meydan okuyor 20 asrın başında avrupa medeniyeti 19yy deki görkeminden epeyce uzaktır O sebeple şair bayıyı tek kadınsı kalmış canavara benzetiyor Ama avrupa mevcut teknik imkanlarını seferber ederek topuyla, tüfeğiyle, tankıyla bizi yok etmeye çalışmaktadır Mehmetçik ise bu güce topla, tüfekle, mızrakla, kılıçla cevap vermeye çalışmaktadır Avrupalı kendini çelik zırhla korurken mehmetçik ona iman doymuş altın göğsüyle karşılık vermektedir *
İstiklal Marşı 4 Kıtası Anlamı
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman batmış göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Anlamı: Bu kıtada şair vatanımızı istilaya kalkışan avrupalılara meydan okuyor 20 asrın başında avrupa medeniyeti 19yy deki görkeminden epeyce uzaktır O sebeple şair bayıyı tek kadınsı kalmış canavara benzetiyor Ama avrupa mevcut teknik imkanlarını seferber ederek topuyla, tüfeğiyle, tankıyla bizi yok etmeye çalışmaktadır Mehmetçik ise bu güce topla, tüfekle, mızrakla, kılıçla cevap vermeye çalışmaktadır Avrupalı kendini çelik zırhla korurken mehmetçik ona iman doymuş altın göğsüyle karşılık vermektedir *