Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstiklal Marşının Kabul Edilişi

İstiklal Marşının Kabul Edilişi
0
163

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İstiklal Marşı Nasıl Kabul Edildiği Hakkında Bilgi

Turk Kurtuluş Savaşı'nın en cetin doneminde, bir milli marşa duyulan gereksinmeyi goz onune alan Milli Eğitim Bakanlığı, 1921yılında bunun icin bir şiir yarışması duzenledi

İstiklal Marşı, Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milli marşıdır Marşın sozlerini Mehmet Akif ERSOY yazmış, bestesini Zeki UNGOR yapmıştır

Yapılan secim sonunda, Mehmet Akif'in 20 Şubat 1921'de yazdığı Kahraman Ordumuzasungusunu taşıyan şiiri 12 Mart 1921 gunu buyuk coğunlukla TBMM'nce İstiklal Marşı kabul edildi

Similar threads

İstiklal Marşının Mecliste Kabulu İstiklal Marşının Kabulu Turk Kurtuluş Savaşı'nın en cetin doneminde, bir milli marşa duyulan gereksinmeyi goz onune alan Milli Eğitim Bakanlığı, 1921yılında bunun icin bir şiir yarışması duzenledi Yarışmaya 724 şiir gonderildi Kazanacak şiire para...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
İstiklal Marşımızın Kabul Edilişi Tbmm'de İstiklal Marşımızın Kabul Edilişi İstiklal Marşının Tbmm'de Kabul Edilişi İstiklal Marşımızın Tbmm'de Kabul Edilişi Turk Kurtuluş Savaşı'nın en cetin doneminde, bir milli marşa duyulan gereksinmeyi goz onune alan Milli Eğitim Bakanlığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
İstiklal Marşı İle İlgili İlginc Kısa Bilgiler İstiklal Marşı, genel anlamda bir milletin varlığını ve bağımsızlığını gosteren milli sembollerinden biri Bayrak da boyle bir semboldur İstiklal marşları, sembolu olduğu milletin ozelliklerini ovucu bir dille anlatan bir soz yağpısına ve ozel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
198
İstiklâl Marşı Nasıl Kabul Edildiği Hakkında Veri Türk Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alan Ulusal Eğitim Bakanlığı, 1921yılında bunun için bir şiir yarışması düzenledi İstiklâl Marşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milli marşıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
İstiklal Marşımızın Kabul Edilişi Tbmm'de İstiklal Marşımızın Kabul Edilişi İstiklal Marşının Tbmm'de Kabul Edilişi İstiklal Marşımızın Tbmm'de Kabul Edilişi Türk Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne bölge Milli Eğitim Bakanlığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,506Konular
983,098Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt