Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstiklal Marşının Kısaca Yazılış Hikayesi

İstiklal Marşının Kısaca Yazılış Hikayesi
0
168

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi Kısaca

Kısaca İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi

1921 yılında, milli bir marş yazılması icin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma acılmış ve kazanana para odulu verileceği acıklanmıştır
Milli mucadele şuurunu istenen idrak seviyesinde ve istenen belagatta işleyen şiir yoktur Mehmet Akif Ersoy, boyle bir odulden rahatsızlık duyduğu icin yarışmaya katılmamıştı Ancak kendisine yapılan ısrarlardan sonra İstiklal marşını yazarak yarışmaya katılmıştır
Turk Milletinin zaferini, yuceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en guzel duygularla anlatan İstiklal Marşı, yarışmaya katılan 724 şiir arasından secilerek zamanın Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıover tarafından Buyuk Millet Meclisinde okundu Butun milletvekillerince buyuk bir coşku ve heyecan icerisinde, iki defa ayakta dinlenen İstiklal Marşı, TBMM nin 1 Mart 1921 tarihli toplantısında okunan bu şiir, 12 Mart 1921 tarihli toplantıda da ulusal marş olarak kabul edildiUnlu bestecilerimizden Osman Zeki Ungor tarafından bestelendi

Similar threads

İstiklal Marşının Hikayesi Kısa Ozeti İstiklal Marşının Hikayesi Kısaca Yazılış Hikayesi 1921 yılında, Şanlı Bayrağımızın ve Kahraman Turk Milletinin simgesi olacak milli bir marş yazılması icin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma acılmış ve kazanana para odulu verileceği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
İstiklal Marşının Kabul Edilişinin Oykusu İstiklal Marşının Kabul Ediliş Oykusu İstiklal harbinin en zor yılllarında meclis bir milli marşa ihtiyac duymuştur Milleti birlik ve beraberlik konusunda biraraya getirecek bu milli marş icin bir yarışma duzenlendi Turk Milletinin zaferini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
İstiklal Marşının Anlamı ve Kabul Tarihi İstiklal Marşının Kabulu ve Anlamı Hakkında Bilgi Turk Milletinin zaferini, yuceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en guzel duygularla anlatan İstiklal Marşı, yarışmaya katılan 724 şiir arasından secilerek zamanın Milli Eğitim Bakanı Hamdullah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi Özetle Kısaca İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi 1921 yılında, ulusal bir marş yazılması için Milli Eğitim Bakanlığı kadar bir yarışma gevşemiş ve kazanana para ödülü verileceği açıklanmıştır Ulusal mücadele şuurunu istenen seziş seviyesinde ve istenen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
İstiklal Marşının Yazılma Sureci Nedir Ulkemiz'de, ulusal marş yazılması onerisi, once 1920 yılında İsmet Paşa dan (İnonu) gelmiştirMaarif Vekaletinde bu oneriyi dikkate alarak bir yarışma duzenledi O gunlerde Turk Kurtuluş savaşı en heyecanlı gunlerini yaşıyordu; toplumda ulusal bilinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt