Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İsveç Keki

İsveç Keki

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler100 gram
tereyağı
1 su bardağı
şeker
2 adet
yumurta
34 su bardağı
un
1 paket
vanilya
3 yemek kaşığı
kakao
Püf Noktası
Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olduğundan dolayı kek kalıbınızı iyice yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz Piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek olmalıdır Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda olacaktır

Nasıl Yapılır?
Tereyağını eriterek soğumaya bırakın
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın
Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurtaşeker karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın
Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın
22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin
Servis Önerisi
Kekinizi dondurma ilavesi ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz
Onedio
 
858,497Konular
982,082Mesajlar
30,057Kullanıcılar
BulentuludagSon üye
Üst Alt