iltasyazilim
FD Üye
İtalyan Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*Yarım kilodan biraz fazla un (hassas teraziniz var ise 625 gr)
*15 su bardağı ılık su (375 gram)
*1 yaş maya
*Tuz 1 yemek kaşığı silme ( 15 gram)
*Kabartma tozu 1 paketin 4te biri kadar (23 gram)
*2 tatlı kaşığı (10 gram) şeker
*23 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
Sos:
*3 orta boy domates
*34 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
*35 dal taze fesleğen
*1 tatlı kaşığı kekik (ben kuru kullandım)
*1 tutam tuz
Üst malzemesi:
*Dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz sevdiklerinizden benim kullandıklarım:
*Mantar, mozarella yada kaşar peyniri, sucuk, salam, sosis, mısır, biber
*
İtalyan Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Bir kaseye ılık suyu dökün mayayı çözdürün Yağ, şeker, un ekleyip, karıştırın tuz ekleyin ve hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar iyice yoğurun
Tüm malzemeleri küçük doğrayın
Domatesleri rendeleyip zeytin yağı ile kavurun Kekik ve mümkünse taze fesleğen ve tuz ile sos yapın
Hamurunuzu elastik yapışmaz hale gelene kadar güzelce yoğurup sarın Bir saat mayalanmaya bırakın Açtığınızda üzerine bastırınca çöküyorsa ve kabarmışsa olmuş demektir
Hamurunuzu 2 adet bezeye bölün Tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Tüm yüzeyini kapsayacak şekilde Fırını 180 dereceye ayarlayın
Tavayı ocağa alın Yağı dökün Isınınca rendelenmiş domatesleri yağda kızartın Domatesler eriyince diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp kapatın
Bezelerinizi tepsinize uygun şekilde açın İnce hamur daha kıtır kalın hamur yumuşak oluyor İstediğiniz kalınlıkta açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin Üzerine sosunuzu bolca sürün Ardından peynir ve diğer malzemeleri hamur üzerine eşit şekilde dağıtın Pizzanız hazır fırına sürün 1520 dakika (fırın bağlı olarak) ve en kısa sürede kenar kahverengi olunca pişmiş demektir Fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz Harika bir pizza oluyor Sevenlerine şiddetle tavsiye ederim Tarif İtalyanlara aittir
*Yarım kilodan biraz fazla un (hassas teraziniz var ise 625 gr)
*15 su bardağı ılık su (375 gram)
*1 yaş maya
*Tuz 1 yemek kaşığı silme ( 15 gram)
*Kabartma tozu 1 paketin 4te biri kadar (23 gram)
*2 tatlı kaşığı (10 gram) şeker
*23 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
Sos:
*3 orta boy domates
*34 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
*35 dal taze fesleğen
*1 tatlı kaşığı kekik (ben kuru kullandım)
*1 tutam tuz
Üst malzemesi:
*Dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz sevdiklerinizden benim kullandıklarım:
*Mantar, mozarella yada kaşar peyniri, sucuk, salam, sosis, mısır, biber
*
İtalyan Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Bir kaseye ılık suyu dökün mayayı çözdürün Yağ, şeker, un ekleyip, karıştırın tuz ekleyin ve hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar iyice yoğurun
Tüm malzemeleri küçük doğrayın
Domatesleri rendeleyip zeytin yağı ile kavurun Kekik ve mümkünse taze fesleğen ve tuz ile sos yapın
Hamurunuzu elastik yapışmaz hale gelene kadar güzelce yoğurup sarın Bir saat mayalanmaya bırakın Açtığınızda üzerine bastırınca çöküyorsa ve kabarmışsa olmuş demektir
Hamurunuzu 2 adet bezeye bölün Tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Tüm yüzeyini kapsayacak şekilde Fırını 180 dereceye ayarlayın
Tavayı ocağa alın Yağı dökün Isınınca rendelenmiş domatesleri yağda kızartın Domatesler eriyince diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp kapatın
Bezelerinizi tepsinize uygun şekilde açın İnce hamur daha kıtır kalın hamur yumuşak oluyor İstediğiniz kalınlıkta açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin Üzerine sosunuzu bolca sürün Ardından peynir ve diğer malzemeleri hamur üzerine eşit şekilde dağıtın Pizzanız hazır fırına sürün 1520 dakika (fırın bağlı olarak) ve en kısa sürede kenar kahverengi olunca pişmiş demektir Fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz Harika bir pizza oluyor Sevenlerine şiddetle tavsiye ederim Tarif İtalyanlara aittir