Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İtalyan Karışık Pizza

İtalyan Karışık Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İtalyan Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:


*Yarım kilodan biraz fazla un (hassas teraziniz var ise 625 gr)
*15 su bardağı ılık su (375 gram)
*1 yaş maya
*Tuz 1 yemek kaşığı silme ( 15 gram)
*Kabartma tozu 1 paketin 4te biri kadar (23 gram)
*2 tatlı kaşığı (10 gram) şeker
*23 yemek kaşığı sızma zeytin yağı

Sos:


*3 orta boy domates
*34 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
*35 dal taze fesleğen
*1 tatlı kaşığı kekik (ben kuru kullandım)
*1 tutam tuz

Üst malzemesi:


*Dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz sevdiklerinizden benim kullandıklarım:
*Mantar, mozarella yada kaşar peyniri, sucuk, salam, sosis, mısır, biber

*
İtalyan Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Bir kaseye ılık suyu dökün mayayı çözdürün Yağ, şeker, un ekleyip, karıştırın tuz ekleyin ve hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar iyice yoğurun
Tüm malzemeleri küçük doğrayın
Domatesleri rendeleyip zeytin yağı ile kavurun Kekik ve mümkünse taze fesleğen ve tuz ile sos yapın
Hamurunuzu elastik yapışmaz hale gelene kadar güzelce yoğurup sarın Bir saat mayalanmaya bırakın Açtığınızda üzerine bastırınca çöküyorsa ve kabarmışsa olmuş demektir
Hamurunuzu 2 adet bezeye bölün Tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin Tüm yüzeyini kapsayacak şekilde Fırını 180 dereceye ayarlayın
Tavayı ocağa alın Yağı dökün Isınınca rendelenmiş domatesleri yağda kızartın Domatesler eriyince diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp kapatın
Bezelerinizi tepsinize uygun şekilde açın İnce hamur daha kıtır kalın hamur yumuşak oluyor İstediğiniz kalınlıkta açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin Üzerine sosunuzu bolca sürün Ardından peynir ve diğer malzemeleri hamur üzerine eşit şekilde dağıtın Pizzanız hazır fırına sürün 1520 dakika (fırın bağlı olarak) ve en kısa sürede kenar kahverengi olunca pişmiş demektir Fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz Harika bir pizza oluyor Sevenlerine şiddetle tavsiye ederim Tarif İtalyanlara aittir
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt