iltasyazilim
FD Üye
İtalyan Usulü Fırında Makarna nasıl yapılır
İtalyan Usulü Fırında Makarna hazırlanışı
İtalyan Usulü Fırında Makarna malzemeleri:
500 gr uzun kesim makarna
2 çorba kaşığı tepeleme un
100 gr tereyağı
12 litre süt
2 yumurta
200 gr kaşar peyniri
tuzlu
İtalyan Usulü Fırında Makarna yapımı:
Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve bir tatlı kaşığı tuzlu atarak kaynamaya bırakın Kaynayan suya uzun kesim makarnaları atın ve makarnalar hafif dişe dokunur oluncaya dek haşlayın Süzüp bir kenara bırakın
Beşamel sos için 75 gr tereyağını küçük derin bir tencerede eritin Unu içine atın ve 12 dakika kavurun Soğuk sütü una sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin Sosunuz pürüzsüz olmalıdır 34 dakika kadar sürekli ve çabuk karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin Ateşten alıp içine yumurtaları kırın ve yine çırparak 1 dakika değin hafif hafif kaynatın
En son içine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve yine çırpma teli ile en ince ayrıntısına kadar çırparak karıştırın Beşamel sosunuz çok koyu olmasın Fazla koyu olursa azıcık daha süt ekleyebilirsiniz
Süzdüğünüz makarnaları derin bir fırın kabına koyun ve kevgirle yayın Üstüne beşamel sosu dökün, sosu kaşıkla yayınlama Üstüne bir parça daha kaşar peyniri serpin Kalan tereyağını bıçakla küçük parçalara bölerek üstüne dağıtarak koyun ve orta dereceli fırında 25 dakika makarnanın üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin
Sağlık Durumu olsun
*
İtalyan Usulü Fırında Makarna hazırlanışı
İtalyan Usulü Fırında Makarna malzemeleri:
500 gr uzun kesim makarna
2 çorba kaşığı tepeleme un
100 gr tereyağı
12 litre süt
2 yumurta
200 gr kaşar peyniri
tuzlu
İtalyan Usulü Fırında Makarna yapımı:
Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve bir tatlı kaşığı tuzlu atarak kaynamaya bırakın Kaynayan suya uzun kesim makarnaları atın ve makarnalar hafif dişe dokunur oluncaya dek haşlayın Süzüp bir kenara bırakın
Beşamel sos için 75 gr tereyağını küçük derin bir tencerede eritin Unu içine atın ve 12 dakika kavurun Soğuk sütü una sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin Sosunuz pürüzsüz olmalıdır 34 dakika kadar sürekli ve çabuk karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin Ateşten alıp içine yumurtaları kırın ve yine çırparak 1 dakika değin hafif hafif kaynatın
En son içine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve yine çırpma teli ile en ince ayrıntısına kadar çırparak karıştırın Beşamel sosunuz çok koyu olmasın Fazla koyu olursa azıcık daha süt ekleyebilirsiniz
Süzdüğünüz makarnaları derin bir fırın kabına koyun ve kevgirle yayın Üstüne beşamel sosu dökün, sosu kaşıkla yayınlama Üstüne bir parça daha kaşar peyniri serpin Kalan tereyağını bıçakla küçük parçalara bölerek üstüne dağıtarak koyun ve orta dereceli fırında 25 dakika makarnanın üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin
Sağlık Durumu olsun
*