iltasyazilim
FD Üye
200 gr ayıklanmış bamya
200 gr ayıklanmış taze fasulye
1 patlıcan
Yarım su bardağı bezelye
3 domates
1 soğan
1 kabak
3 diş sarımsak
1 kırmızıbiber
2 yeşil biber
150 gr mozarella peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
3~4 dal taze fesleğen
1 çay bardağı domates püresi
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
İtalyan usulü sebze güveç hazırlanışı
Patlıcanın kabuklarını soyun Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı, bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ve fesleğen yapraklarını aktarın Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Sebzelerin üzerine gezdirin Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3545 dakika pişirin Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin Tekrar fırına verin Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın
200 gr ayıklanmış taze fasulye
1 patlıcan
Yarım su bardağı bezelye
3 domates
1 soğan
1 kabak
3 diş sarımsak
1 kırmızıbiber
2 yeşil biber
150 gr mozarella peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
3~4 dal taze fesleğen
1 çay bardağı domates püresi
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
İtalyan usulü sebze güveç hazırlanışı
Patlıcanın kabuklarını soyun Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı, bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ve fesleğen yapraklarını aktarın Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Sebzelerin üzerine gezdirin Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3545 dakika pişirin Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin Tekrar fırına verin Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın