Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İtalyanların Beslenme Tarzları

İtalyanların Beslenme Tarzları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İtalyanların Gıda Tarzı



İtalyanların Besin Tarzları Nelerdir

İtalyan mutfağının tarihi eski kültürlere dayanır Etrüksler Romalılar Fenikeliler Gotlar Seasenler Normanlar İspanyollar ve Avustralyalıların İtalyan mutfağında büyük etkisi olmuştur

Batı ve Fransız mutfağının İtalyan kültüründen etkilendiği söylenmektedir Rivayete tarafından; ünlü bir Florentin ailesinin prensesi olan Caterina De Medicinin Fransanın Orléans dükü ile evlenmesi Fransız mutfağının doğmasına niçin olmuştur

Catherine De Medici Fransaya sırası gelmişken yanına çoğu uşak ve aşçı götürmüştür Fransayı ilkel mutfak ve yemek kültüründen arındıran şefler Fransız hanedanına çatal ve peçete kullanmayı bile öğretmişler Bu hikayenin bugün reel olmadığı kabul edilmekle birlikte yine de İtalyan mutfağına yakından baktığımızda niçin olmasın aramak de mümkündür

Akşam yemeklerinde İtalyan sofrasının ayrılmaz bir parçası İtalyan şarabı Şarap yalnızca özel günler için hazırlanan yemekle yudumlanan bir içecekten öte günlük bir alışkanlıktır Şarap bir tutkudur

Tadına doyulmayan İtalyan peynirleri
İtalyada peynir üretimi fazla eski tarihlere dayanır ve gelenekleri haline gelmiştir Akdeniz etrafındaki çoğu ülkede olduğu gibi peynir üretimi İtalyada da binlerce yıllık geçmişe sahiptir

İtalyanlar yemek ve içmekten büyük keyif alan bir millettir İtalyanın hayat zevki kültürlerinin güzelliği sevecenlikleri İtalyan yemeğine de yansır Yemek Yemek son derece önemlidir Yemeğin hazırlanması bile bir törene dönüşebilir Onlar için stil ve kalite fazla önemlidir Bir öteki manâlı olan özellik ise kullanılan tüm malzemenin taze olmasıdır

Kalabalık sofralar leziz yemekler

İtalyanlar leziz yemekleri ve kalabalık sofraları severler Tüm ailenin bir araya geldiği akşam yemekleri en kayda değer öğündür ve çok uzun sürer

İtalyanın derhal her yerinde zeytin ağaçlarına rastlamak mümkündür Sadece kışları çok soğuk olan ve çok yüksekte olan birkaç bölgede görülmez Farklı iklim ve toprak çeşitliliği bambaşka zeytinyağı üretimine sebep olmuştur Zeytinyağı tüketimi ihtiyaçtan çok tutku haline gelmiştir *
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt