Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

'İthal Edilen Tohumlarda GDO’ya Rastlandı' İddiası

'İthal Edilen Tohumlarda GDO’ya Rastlandı' İddiası
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-938e285e99e8d4ca1ee49511c1f29c1ee2c453e2.jpg

CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, GDO’lu pamuk tohumu üreticisi memleketler arası firmaların ithalat müsaadesi alabilmek için baskı yaptıkları tezini gündeme getirerek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hayvan yemi emelli mısır ve soyaya müsaade verildiğini hatırlatarak 'pamuk tohumlarında GDO’ya rastlandığı iddialarını' sordu.

CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, , “Bu durumun bulaşmadan kaynaklandığına ait bilgiler verilse de GDO’lu pamuk tohumlarının ülkeye nasıl girdiği yahut nerelerde üretildiği bilinmemektedir. Alınan tüm önlemlere karşın GDO’lu pamuk tohumu ve pamuk yağı söylentileri bile ülkemizi, tohum ve pamuk üreticilerimizi memleketler arası piyasada sıkıntı durumda bırakacaktır” dedi.

"İthalata ödenen döviz ölçüsü 2 milyar doları geçmiştir"

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Bakırlıoğlu, pamuğun kıymetli bir dokumacılık merkezi olan Türkiye için stratejik bir eser olduğuna işaret etti. Bir vakitler değerli bir üretici pozisyonunda olan Türkiye’de yanlış siyasetler sonucunda yıllar içinde pamuk ekim alanları ve üretimin neredeyse yarı yarıya düştüğünü belirten Bakırlıoğlu, şunları kaydetti:

“Bu süreç içerisinde Türkiye, dünyadaki kıymetli ithalatçı ülke pozisyonuna gelmiştir. Son periyotlarda destekleme ile üretim ve ekim alanları artmış olmasına karşın geçen sene münavele uygulamasından ötürü üretim yüzde 40 azalmış, ithalat yüzde 40 artmıştır. İthalata ödenen döviz ölçüsü 2 milyar doları geçmiştir. Azalan üretim, ithalatın artması demektir.”

Bakırlıoğlu, Türkiye’nin dünyada GDO’lu pamuk üretiminin olmadığı 3 ülkeden birisi pozisyonunda bulunduğunu, GDO’lu pamuk üretimi ve ithalatının yasak olduğunu vurguladı.

858,474Konular
981,218Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt