İTO'da 'imzasız mektup' tartışması İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) meclis toplantısında, içinde odanın davalık olduğu CNR Fuarcılık'ın da bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi konusu tartışıldı İTO Meclis Üyesi Hacı Demir, Dünya Ticaret Merkezi yönetimiyle ilgili iddialar olduğunu hatırlatarak, Bu iddiaları, Dünya Ticaret Merkezini yöneten arkadaşlarımın yanıtlamalarını istiyorum Genel müdürün sosyal hayatına ilişkin söylentiler var Bunun aldığı maaşla izah edilemeyeceği Genel müdürün istifa ve görevden niçin ayrıldığının izah edilmesi, parayla ilgili yetkilendirmeye bir açıklık getirilmesi gereklibiçiminde konuştu İlhan Erem ise, Dünya Ticaret Merkezinin yapılışından bugüne dek gelen çoğu kusur ve yanlış olduğunu iddia ederek, Oda zarara sokulmuş Yönetimin bunları size anlatması gerekli Bu işin aslını öğrenmenizdedi 'Aşkın ücretini bilmeyiz' Meclis üyelerinin eleştirinin ardındaki söz bölge İTO Başkan Vekili İbrahim Çağlar, ortada imzasız bir mektup olduğunu, önceden de bu tür mektuplar geldiğini, ama bunları dikkate almadıklarını belirterek, İmzasız bir mektup üzerinden yola çıkarak bir üyemizi hiçbir zaman lekelemedikdedi Çağlar, şunları kaydetti: Yetki verdiğiniz her konuda yönetime hesap soruyorsunuz Bugüne değin her zaman cevap verdik Bu mektup bize geldi Kontrol Kurulu da çalışmasını yapıyor Yönetim olarak nasihat kararımızı bildirdik Icabında müfettiş istek etmemizin dürüst olacağını belirttik Neymiş sosyal hayatı, genel müdürün hissi ilişkileri, aldığı ücretle karşılanmıyormuş Aşkın ücretini biz mi belirliyoruz, yahut balçık mu atıyoruz? Usulsüzlük görülmüştür Yönetim bu kişinin istifasını istemiştir Lakin şehvetli ilişki, özel hayatı konusunda bir kontrol yapacağını sanmıyorum Çek olayı ise adamakıllı yanlış ve iftiradır 'Kavgayla anılıyoruz' İTO Meclis Üyesi Nurettin Taşpınar ise, İTO, ne çekiyorsa iştiraklerinden çekiyor İTO, düne dek basında yaptıklarıyla yer alıyordu, sizin yönetimden bu yana kavgalarıyla çıkıyor Bunlar dürüst şeyler değildedi Başkanı Muharrem Keçeli, İTO Yönetim Kurulu olarak, Ermeni meselesiyle ilgili bir araştırma yaptırıp, bu kitabın ABD ve ilgili yerlere ulaşmasını sağlamaları gerektiğini kaydetti İTO: Türkiye anahtar olacak İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Güney Kore'nin Başkenti Seul'de gerçekleştirilen Dünya Data Forumu'na katıldı Yalçıntaş, dünyanın önde gelen işadamı, politikacı ve bilim adamlarına, Türkiye'nin Asya ve AB arasında oynadığı stratejik rolüanlattı Türkiye'nin, Doğu'nun ruh dünyasına sahip olduğu değin, Batı'nın da yaşam ve gelecek idealine ast bir ülke olduğunu söyleyen Yalçıntaş, Bana tarafından Türkiye, Asya ile Avrupa arasındaki hesaplı ilişkilerin yakınlaştırılmasında anahtar bir rol üstlenebilecektirdiye konuştu Uyruk