Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İTÜ'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof Dr Muhammed Şahin, minibüsün 50 kilovat saatlik bataryalarla tam yüklü haldeyken minimum 120 kilometre yol gidebilecek ve saatte maksimum 150 kilometre hıza erişecek şekilde tasarlandığını söyledi

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Minibüste kullanılan bataryaların 3000 devir dolum ömrü olduğunu ifade eden Prof Dr Şahin, 120 kilometrelik mesafede elektrik tüketim maliyetinin 1819 TL olduğunu belirtti

“Elektrikli minibüsün enerji maliyeti, dizel bir minibüsten üçte birden daha az diyen Şahin, şunları kaydetti: Bu yıl üniversitemizin bütçesi yüzde 29 rekor bir artış sağladı Devletimiz ve yatırımcımız bu yaptıklarımızın karşılığını vermeye başladı İki yıl içinde üniversitemizin ArGe yatırımı ise toplam 200 milyon doları bulmaktadır

Prof Dr Şahin, elektrikli minibüsün bir aydan bu yana Maslak'taki yerleşke içinde kullanıldığını ifade etti Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını bildiren Şahin, “Minibüsün seri üretim çalışmaları bir yıl içinde tamamlanacak dedi

İTÜ Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Danışmanı Prof Dr Ata Mugan da minibüsün gövdesinin boş halde motorsuz olarak Karsan AŞ tarafından verildiğini belirterek, üzerindeki bütün elektronik aksamın maliyetinin 100 bin dolar civarında olduğunu kaydetti

Araç prototip olduğundan her şeyin tek tek alındığını, bu nedenle yüksek bir maliyeti olduğunu ifade eden Mugan, seri üretim olduğunda ve yurt dışından alınan parçaların yurt içinde üretilmeye başlanmasıyla maliyetin düşeceğini söyledi

Şu ana kadar yerleşkede ulaştıkları maksimum hızın 75 kilometre olduğunu, 11 saniyede saatte 75 kilometre hıza ulaşabildiklerini anlatan Prof Dr Mugan, elektrikli minibüsün performansının çok iyi olduğunu belirtti

İnternethaber

858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt