Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İyi barbekünün sırları nelerdir? İyi barbekü yapmanın püf noktaları

İyi barbekünün sırları nelerdir? İyi barbekü yapmanın püf noktaları
0
72

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
iyi_barbekunun_sirlari_nelerdir_iyi_barbeku_yapmanin_puf_noktalari_1596104972_5736.jpg

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte barbekü severler piknik alanlarını doldurmaya başladı. Hafta sonlarının vazgeçilmez aktivitesi olan barbekü doğru yapıldığı zaman insan sağlığına çok iyi geliyor. Protein deposu olan eti barbeküde doğru bir şekilde pişirmek için uygulayacağınız birkaç püf noktası bulunuyor. İşte detaylar:

Yaz sıcaklarının gelmesiyle sahillerde ormanlık alanlarda yapılan pikniklerde Barbekü de pişen etlerle kurulan enfes sofraların keyfi bir başka oluyor. Barbekünün keyifli ve lezzetli olmasının en önemli püf noktası eti doğru seçmektir. Balkon, bahçe ya da teras, nerede kullanılacak olursa olun, barbekü büyüklüğünü doğru seçmek gerekir. Besinlerin doğru pişmesi barbekünün boyutunun doğru seçilmesinden geçmektedir. Aynı zamanda estetik açıdan da sağlık açısından çok önemlidir. Açık havada ateş ile yapılan barbeküde dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan bir mangalı nereye koyduğunuzdur. Rüzgarın yönüne göre ayarlamanız mangalı yaktığınızda dumanın size doğru gelmesini engelleyecektir.Hafta sonları piknik alanlarında, evde bahçede ya da evinizin balkonlarında yapacağınız barbeküde lokum gibi et yapmanın inceliklerini sizler için araştırdık. İşte detaylar:

lNgpM_1596103639_0548.jpg

BARBEKÜ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI PÜF NOKTALARI

- Dana etini lezzetli olmasını istiyorsanız en az birkaç gün önce alıp etin iyice dinlenmiş olması gerekir.

- Pişiriceğiniz eti marine etmek etin lezzetine lezzet katar. O yüzden marine işlemini mutlaka yapın. Mangal yapmaya önceden karar verdiyseniz mutlaka 1 gün önceden marinasyon işlemini yapın. Eğer geç karar verdiyseniz de yine marine işlemini yapın ama etleri pişirirken sosun yanmamasına dikkat etmeniz gerekir.

aRWak_1596104015_9149.jpg

- Etleri baharat koymak isterseniz pişmeye yakın ekleyin. Pişmeye yakın eklerseniz etler daha lezzetli olacaktır. Kullandığınız kömürün ısısını orantılı bir şekilde her tarafa eşit yapmalısınız.

- Mangalda yapılacak olan etlerin boyutu da ok önemlidir. Kurumaması için çok küçük parçalar olmamasına dikkat edin. Eğer biftek yapmak istiyorsanız bifteklerin içindeki sululuğunu kaybetmemesi için etleri biraz kalın kesin.

Vzxs5_1596104180_5126.jpg

- Pirzola yaparken kemik kısımlarının yanmaması için ve pirzolaların yumuşak ve lezzetli olması için kemik kısımlarını alüminyum folyoyla sarabilirsiniz. Tavuk gibi etleri iyice pişirmek gerekir. Pişireceğiniz tavukların ızgaraya yapışmaması ve piştikten sonra ızgaradan kolay çıkarmak iççin ızgaranın üzerine yağ sürebilirsiniz. 

- Balıklar çok hızlı piştiğinden dolayı harlı ateş yerine çok az ateşte pişirmek gerekir. Çok harlı ateşte pişirirseniz balıklar çok çabuk kurur ve lezzetsiz olur. 

jZaKg_1596103815_0066.jpg

- Kırmızı etleri pişirirken üstüne biraz süreceğiniz tereyağ onları daha da lezzetlendirecektir. Eti pişirip ateşten aldıktan sonra kesmeden önce mutlaka 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra dilimleyip üzerine hafif tuz gezdirip servis yapın. 

AETBJ_1596103828_1153.jpg
 

Similar threads

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte barbekü severler piknik alanlarını doldurmaya başladı. Hafta sonlarının vazgeçilmez aktivitesi olan barbekü doğru yapıldığı zaman insan sağlığına çok iyi geliyor. Protein deposu olan eti barbeküde doğru bir şekilde pişirmek için uygulayacağınız birkaç püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Barbeküde ateş nasıl yakılır? Kömürleri barbekünün bir tarafına itin ve diğer sıcaklıkları elde etmek için diğer tarafı serbest tutun – dolaylı ısı ile pişirmek için kömürsüz tarafı kullanın. Sadece bir taraftaki sıcak kömürler, bir buçukta pişirmenizi ve diğer tarafta yiyecekleri sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Protein bakımından en zengin olan kırmız et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Protein deposu olan kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı eti pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Kırmızı etin hem lezzetli hem de lokum gibi olması için size vereceğimiz birkaç ipucuyla ortaya çok güzel pişmiş lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Protein bakımından en zengin olan kırmızı et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
272
858,505Konular
982,977Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt