İyi bir aşure nasıl yapılır http:wwwlezzetcomtrmutfakokulu00146allimagesphp http:wwwlezzetcomtrmutfakokulu00146allimagesphp 1548693816 1548693816 iyibirasurenasilyapilir5c4f313c55332iyibirasurenasilyapilir5c4f313c55332 http:tuuliafileswordpresscom200801asure?w 410 Hicri takvime tarafından Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü'dür Muharrem ayı her tarafında evlerde aşure pişirilmesi de adettendir Bu yıl, geleneksel Aşure Günü dokuz Şubat'a rastlıyor Biz de her yıl olduğu gibi bu geleneği yaşatmak namına mutfağımızda aşure pişirdik http:wwwlezzetcomtrmutfakokulu00146allimagesphp Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal Süsleme için: id 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Hazırlanışı: * Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp bambaşka kaplarda bir gece evvelden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp öbür kaplarda haşlayın * Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya değin takriben 45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin * Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın * Aşure piştikten sonradan doğranmış inciri ekleyip karıştırın Sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe tabi olarak gülsuyu da serpebilirsiniz http:wwwlezzetcomtrmutfakokulu00146allimagesphp