İyi Bir Lider Nasıl Olmalıdır
iyi bir liderin ozellikleri
Lider, bireyleri ortak hedeflere yonelten, hedefleri benimseten, bireyler arası kopruyu oluşturan, dağınık guc ve bilgiyi bir araya toplayıp sinerji yaratan kişidir Liderin tanımına acıklık getirebilmek icin 'lider kimdir?' sorusu sorulmalıdır
Bu sorunun cevabı şu maddelerdir:
Sorgulayıcı ve sabırlı,
Daima onde değil, yeri geldiğinde arka planda duran,
Değişimin yaratıcısı olan,
Prensipleri ile hareket eden,
Zorluklara karşı mucadele eden,
Ahlak kurallarını bireysel menfaatlerinin onunde tutan,
Kararları takımıyla beraber alan,
Daima değişime acık kişidir
Aslında lider bu maddelerin toplamından cok daha buyuk bir değeri ifade eder Onu tanımlamak ve orgut icindeki yerini netleştirmek icin yonetim ve yonetici kavramlarını incelemek gerekir Yonetim orgutun ust yonetimi tarafından belirlenmiş amac ve hedeflerin gercekleşmesi icin calışanlara yon belirlenmesi, harekete gecirilmesi ve sonucların değerlendirilmesi surecidir
iyi bir liderin ozellikleri
Lider, bireyleri ortak hedeflere yonelten, hedefleri benimseten, bireyler arası kopruyu oluşturan, dağınık guc ve bilgiyi bir araya toplayıp sinerji yaratan kişidir Liderin tanımına acıklık getirebilmek icin 'lider kimdir?' sorusu sorulmalıdır
Bu sorunun cevabı şu maddelerdir:
Sorgulayıcı ve sabırlı,
Daima onde değil, yeri geldiğinde arka planda duran,
Değişimin yaratıcısı olan,
Prensipleri ile hareket eden,
Zorluklara karşı mucadele eden,
Ahlak kurallarını bireysel menfaatlerinin onunde tutan,
Kararları takımıyla beraber alan,
Daima değişime acık kişidir
Aslında lider bu maddelerin toplamından cok daha buyuk bir değeri ifade eder Onu tanımlamak ve orgut icindeki yerini netleştirmek icin yonetim ve yonetici kavramlarını incelemek gerekir Yonetim orgutun ust yonetimi tarafından belirlenmiş amac ve hedeflerin gercekleşmesi icin calışanlara yon belirlenmesi, harekete gecirilmesi ve sonucların değerlendirilmesi surecidir