nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Çikolata, damağı tatlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda mutluluk hormonu salgılamamıza da yarıyor Peki bu karşı konulamaz lezzetin kalitesini nasıl anlayacaksınız? İşte kaliteli bir çikolatayı anlama tüyoları…
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yiyecek Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Özlem Tokuşoğlu, kaliteli çikolatanın nasıl anlaşılabileceğine dair ipuçları verdi İşte çikolata alırken bakmanız gereken ayrıntılar
19
Elinizde eriyen çikolatadan korkmayın!
Nitelikli çikolata elle tutulduğunda birkaç saniyede erimeye başlar Bunun nedeni kakao yağının 34 derecede erimesi Kaliteli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı beden ısısında eriyen tek yağdır Süratli erime, çikolatanın kalitesi için bir gösterge ve çikolatada yüksek oranda kakao yağı kullanıldığının kanıtı
29
Etiketinde bunlar yazıyorsa kalitesi sorunlu!
Alınan çikolataların etiketlerini iyi okumak gerekiyor Doğal ibaresi aşağıda satılan birçok çikolata, uygun olmayan ve zararlı olabilen trans yağlar, mısır şurubu, yapay tatlandırıcılar, soya proteinleri, monosodyum glutamatmsg, koruyucular, stabilizerler gibi içerikleri bulundurabiliyor
39
Nitelikli çikolatanın ömrü
Araştırma sonuçlarına kadar, bütün şartları mükemmel denetleme edilmiş tablet çikolatalar, oda, market sıcaklığı aşağı (1822 derece), buzdolabında (ortalama 4 derece) veya derin dondurucuda, yağ çiçeklenmesi veya beyazlaşma olmaksızın bir yıldan uzun süre saklanabilir
49
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yiyecek Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Açlık Tokuşoğlu, kaliteli çikolatanın nasıl anlaşılabileceğine dair ipuçları verdi İşte çikolata alırken bakmanız gereken ayrıntılar
Elinizde eriyen çikolatadan korkmayın!
Kaliteli çikolata elle tutulduğunda birkaç saniyede erimeye başlar Bunun nedeni kakao yağının 34 derecede erimesi Nitelikli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı cisim ısısında eriyen tek yağdır Süratli erime, çikolatanın kalitesi için bir gösterge ve çikolatada yüksek oranda kakao yağı kullanıldığının kanıtı
Etiketinde bunlar yazıyorsa kalitesi sorunlu!
Alınan çikolataların etiketlerini iyi okumak gerekiyor Doğal ibaresi aşağı satılan çoğu çikolata, uygun olmayan ve zararlı olabilen trans yağlar, mısır şurubu, suni tatlandırıcılar, soya proteinleri, monosodyum glutamatmsg, koruyucular, stabilizerler gibi içerikleri bulundurabiliyor
Nitelikli çikolatanın ömrü
Araştırma sonuçlarına tarafından, bütün şartları çok iyi denetleme edilmiş tablet çikolatalar, oda, market sıcaklığı aşağıda (1822 derece), buzdolabında (sıradan 4 derece) ya da derin dondurucuda, yağ çiçeklenmesi veya beyazlaşma olmaksızın bir yıldan uzun zaman saklanabilir
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yiyecek Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Özlem Tokuşoğlu, kaliteli çikolatanın nasıl anlaşılabileceğine dair ipuçları verdi İşte çikolata alırken bakmanız gereken ayrıntılar
19
Elinizde eriyen çikolatadan korkmayın!
Nitelikli çikolata elle tutulduğunda birkaç saniyede erimeye başlar Bunun nedeni kakao yağının 34 derecede erimesi Kaliteli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı beden ısısında eriyen tek yağdır Süratli erime, çikolatanın kalitesi için bir gösterge ve çikolatada yüksek oranda kakao yağı kullanıldığının kanıtı
29
Etiketinde bunlar yazıyorsa kalitesi sorunlu!
Alınan çikolataların etiketlerini iyi okumak gerekiyor Doğal ibaresi aşağıda satılan birçok çikolata, uygun olmayan ve zararlı olabilen trans yağlar, mısır şurubu, yapay tatlandırıcılar, soya proteinleri, monosodyum glutamatmsg, koruyucular, stabilizerler gibi içerikleri bulundurabiliyor
39
Nitelikli çikolatanın ömrü
Araştırma sonuçlarına kadar, bütün şartları mükemmel denetleme edilmiş tablet çikolatalar, oda, market sıcaklığı aşağı (1822 derece), buzdolabında (ortalama 4 derece) veya derin dondurucuda, yağ çiçeklenmesi veya beyazlaşma olmaksızın bir yıldan uzun süre saklanabilir
49
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yiyecek Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Açlık Tokuşoğlu, kaliteli çikolatanın nasıl anlaşılabileceğine dair ipuçları verdi İşte çikolata alırken bakmanız gereken ayrıntılar
Elinizde eriyen çikolatadan korkmayın!
Kaliteli çikolata elle tutulduğunda birkaç saniyede erimeye başlar Bunun nedeni kakao yağının 34 derecede erimesi Nitelikli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı cisim ısısında eriyen tek yağdır Süratli erime, çikolatanın kalitesi için bir gösterge ve çikolatada yüksek oranda kakao yağı kullanıldığının kanıtı
Etiketinde bunlar yazıyorsa kalitesi sorunlu!
Alınan çikolataların etiketlerini iyi okumak gerekiyor Doğal ibaresi aşağı satılan çoğu çikolata, uygun olmayan ve zararlı olabilen trans yağlar, mısır şurubu, suni tatlandırıcılar, soya proteinleri, monosodyum glutamatmsg, koruyucular, stabilizerler gibi içerikleri bulundurabiliyor
Nitelikli çikolatanın ömrü
Araştırma sonuçlarına tarafından, bütün şartları çok iyi denetleme edilmiş tablet çikolatalar, oda, market sıcaklığı aşağıda (1822 derece), buzdolabında (sıradan 4 derece) ya da derin dondurucuda, yağ çiçeklenmesi veya beyazlaşma olmaksızın bir yıldan uzun zaman saklanabilir