Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, “Milletvekili seçimlerinden, mahallî seçimlere ve bugüne kadar yaşadığımız süreçte, oluşan büyük heyecanın, bugün önemli formda örselendiğini görmekteyiz. Bunun temel sebebi ise, kelamda söylense de, demokratik davranmaktan uzaklaşmak, tabana kulak vermemek, sorumluluğu büyük çoğunluk ile paylaşmak yerine, birkaç kişinin inisiyatifinde dar takımcılığa bırakmaktır. Kelamı kendi seçim bölgesi için bile dinlenmeyen bir GİK üyesi olmak hem bana bir yük hem de, GİK toplantılarında doğrulara yönelik eleştirel bakış açımız muhatapları için yüktür” dedi.
'Dinleyen var mı?'
İsmail Koncuk, “Daha düne kadar, kayıtsız, kuralsız YETERLİ Parti’ye umut bağlayan birçok insan bugün nerede? Dozajı, her gün artan tenkitlerin sebebi nedir? Bu samimi insanların kaygısı nedir? Tüm bu beşerler makus mü, hepsi arka niyetli mi? Yoksa DÜZGÜN Parti’nin geleceğinin telaşına mı düşmüşler? Dinleyen, önemseyen var mı?” dediği açıklamasını şöyle tamamladı, “GİK üyesi olmak hem bana bir yük, hem de, GİK toplantılarında doğrulara yönelik eleştirel bakış açımız muhatapları için yüktür. Duyma, görme, konuşma anlayışı her insanın taşıyacağı bir davranış biçimi değildir. Ben de, şahsım olarak, yanlışa teslim olmak, verilen kelamların tutulmamasını hazmetmek üzere bir karaktere sahip değilim. ‘İtaat et, rahat et’ düsturu, birçok şahsiyetli insan üzere, beni de rahatsız eden bir yaklaşımdır. Tüm bu sebeplerle, sürecin bu hale gelmesinin muhataplarına, küçük bir ikaz olur mu, ümidiyle, GİK üyeliğinden istifa ediyorum”.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.