Turk kahvesi nasıl yapılır
Turk kahvesi yapımı
Turk kahvesi pişirmenin puf noktası
imagesiyiturkkahvesinasilyapilir5afab47d71f14
Turk Kahvesinin Cekilmesi
Leziz bir Turk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve cekirdeklerinin cekilmesi ile başlar Unutmayın ki, Turk kahvesinin en onemli ozelliklerinden bir tanesi kahve cekirdeklerinin mumkun mertebe ince cekilmesidir Turk kahvesi dunyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş icin elle cevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz
Ama gunumuzde, artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve cekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Turk kahvesini satın alarak kahvenin cekilmesi adımını atlayabilirsiniz
Turk Kahvesinin Pişirilmesi
Turk kahvesinin bir diğer kendine has ozelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya cıkar Turk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve turudur Kahvenin lezzetinde onemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı uzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir Kesinlikle musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir
Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk icme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan icin iki cay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza gore ilave edin Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Turk kahvesinde beyaz şeker daha iyi kopuk elde etmenizi sağlar Bu arada, kahvenizi mumkun olduğu kadar az şekerler icin ki kahve tadını daha guclu olarak alın
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın Sakın yuksek ateşte cabuk pişirmeye calışmayın
Yaklaşık bir dakika icerisinde kopuğunuzun oluştuğunu goreceksiniz Bu kopuğu fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan kopuğu tekrar fincana alın Bu kopurtup kopuğu alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın
Turk kahvesi yapımı
Turk kahvesi pişirmenin puf noktası
imagesiyiturkkahvesinasilyapilir5afab47d71f14
Turk Kahvesinin Cekilmesi
Leziz bir Turk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve cekirdeklerinin cekilmesi ile başlar Unutmayın ki, Turk kahvesinin en onemli ozelliklerinden bir tanesi kahve cekirdeklerinin mumkun mertebe ince cekilmesidir Turk kahvesi dunyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş icin elle cevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz
Ama gunumuzde, artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve cekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Turk kahvesini satın alarak kahvenin cekilmesi adımını atlayabilirsiniz
Turk Kahvesinin Pişirilmesi
Turk kahvesinin bir diğer kendine has ozelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya cıkar Turk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve turudur Kahvenin lezzetinde onemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı uzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir Kesinlikle musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir
Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk icme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan icin iki cay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza gore ilave edin Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Turk kahvesinde beyaz şeker daha iyi kopuk elde etmenizi sağlar Bu arada, kahvenizi mumkun olduğu kadar az şekerler icin ki kahve tadını daha guclu olarak alın
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın Sakın yuksek ateşte cabuk pişirmeye calışmayın
Yaklaşık bir dakika icerisinde kopuğunuzun oluştuğunu goreceksiniz Bu kopuğu fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan kopuğu tekrar fincana alın Bu kopurtup kopuğu alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın