Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İYİLEŞTİREN BESİNLER

İYİLEŞTİREN BESİNLER
0
104

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68


Omega 3, Doğal Ağrı Kesici !

Araştırmalar Omega ‘ün kas ağrısı, kemik ağrıları ve bel ağrıları üzerinde 18. Yy’dan beri tedavi amaçlı kullanıldığını söylüyor! Balık yağı tüketimi antiinflamatuvar ve ağrı kesici etkisi olan ilaç kadar olumlu etki gösterebilmektedir. Türkiye’de ulaştığımız balıklar omega-3 açısından yeterli içeriğe sahip olmadığından balık tüketsin tüketmesin herkesin hekim veya beslenme uzmanına başvurarak kişisel ihtiyaçlarına özel omega-3 tablet kullanması gerekmektedir.

Zerdeçal, Karaciğer Dostu!

İçerisinde bulunan kurkumin maddesi karaciğer hücrelerine zarar verebilecek toksik maddelerin karaciğerden uzaklaşmasına yardımcı olmada etkili!

Ayrıca yemeklerinizi pişirirken veya ara / ana öğünde tükettiğiniz yoğurda ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı zerdeçal karaciğerinizi korurken yağ kaybını da destekleyecektir.

Yulaf , Kilo yönetimi destekçisi!

İçerisinde bulunan beta glukan açlık hissini baskılayan kolesistokinin salınımını arttırıyor. Üstelik zengin lif içeriği ile sindirim süresinin uzun olması da tokluk süresini uzattığından kilo yönetimi destekçisidir.

Yoğurt veya sütle ister pişirerek ister çiğ şekilde tüketebileceğiniz yulaf ezmesine meyve ekleyerek daha lezzetli hale getirip pratik ve oldukça sağlıklı öğünler oluşturabilirsiniz.

Posalı gıdalar kalp dostu !

Beslenmenizde posalı besinlerin tüketimlerinin arttırılması kan kolesterol seviyelerinizin düzenlenmesinde sizlere yardımcı olacaktır.

Posalı besinleri diyetinizde arttırmak için;
  • Beyaz ekmek yerine çavdar ve yulaf ekmeği tercih ediniz
  • Kabuklu yenilebilen meyveleri kabuklu yiyiniz ve meyve, sebze ve salata tüketiminizi arttırınız.
  • Haftada en az 1–3 kez 4-6 yemek kaşığı ölçülerinde kurubaklagil yiyiniz.
  • Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, meyve suyu yerine posa içeriği daha yüksek olan meyve yiyiniz.
Baklagiller, Kanser savaşçısı!

İçerdiği glutatyonun, fenolik bileşikler ve tokoferoller sayesinde tam bir doğal antioksidan deposu olan baklagiller pek çok kanser türüne karşı koruyucudur.

Bakliyatlar gibi yüksek lifli gıdaların kolorektal kanser riskini azalttığı bildirilmiştir. Aynı zamanda yapılan geniş çaplı bir meta analiz çalışmasının sonuçlarına göre; haftada 4 veya daha fazla porsiyonda bakliyat tüketen kadınlarda daha az tüketenlere oranla daha az kolorektal adenoma rastlanmıştır.

Kurubaklagillere çorba veya ana yemek şeklinde beslenmenizde yer verebileceğiniz gibi haşlayarak salatalarınıza da ekleyebilir, öğün başına aldığınız posa miktarını kolaylıkla arttırabilirsiniz.

Nar, Yaşlanma karşıtı!

Kırmızı meyvelerden nar antioksidan özelliği sayesinde cilt hücrelerinin kollajen sentezini arttırma, hücrelerini yenileme özelliğine sahiptir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre cildimizin maruz kaldığı UV ışınlarının zararlarına karşı da koruyor.

Nar salatalara da çok yakıştığı gibi kahvaltı veya ara öğünlerinizde de meyve seçeneği olarak tercih edebileceğiniz en sağlıklı meyvelerden.

Zencefil, Bulantı Giderici!

Gebelerde ilk 12 hafta bulantılarında, operasyon sonrası bulantı ve kusma, deniz tutması, sabah bulantısı ve kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmalara karşı zencefil iyi bir destekçi.

Taze rendelenmiş şekilde çay olarak da tüketilebilinir, yoğurda da eklenebilir.

Probiyotikler, Doğal Antidepresan!

Bağırsakların ikinci beyin kabul edilmesiyle beraber iyi bir bağırsak dokusu, mutluluk hormonu olan serotonin hormonunu arttırıyor. Probiyotikler beyne GABA, serotonin gibi nörotransmitterlerin salınması için mesaj gönderir.

Probiyotik kaynaklı gıdalar, evde mayalanmış yoğurt , kefir, ev sirkesi, ev turşusu, ev tarhanasıdır. Fakat ağız yollu alınan bu gıdalardaki probiyotik içeriğin mide asidinden etkilenerek bağırsakta etkin olabilmesi az olduğundan toz veya kapsül şekilde probiyotik destek doğal gıdalarla tüketiminin yanında mutlaka alınmalıdır.



 


 

Similar threads

Sarımsak içinde bulunan besin öğelerinden dolayı damar içinde pıhtılaşmayı engelleyerek koroner kalp hastalıklarının oluşma riskini azaltır. Her gün 1 diş sarımsak ezerek tüketilmeli. Balık ve balık yağı, kanama zamanını uzatır, damar içi tıkanıklarının azalmasında etkindir. İçeriğindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Bağırsaklarımızın sağlığı için neden probiyotik almalıyız? Probiyotik : Asıl anlamı ‘yaşam için’ demek olan bir kelimedir. Barsak florasını daha iyi hale getirerek yarar sağlayan mikroorganizmalardır. Aslında bağırsaklarımızın yüzeyini kapsayan ve barsak sağlığımıza doğrudan etkisi olan dost...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Prebiyotikler çok spesifik bir gıda türüdür Kullandığımız gıda bileşenlerinin birçoğu hemen sindirilirken, prebiyotikler sağlıklı , sindirilemeyen gıda maddesidir Prebiyotikler, bağırsaktaki bifidobakteriler ve laktobasiller gibi sağlıklı bakterilerin büyümesini teşvik eder ve istilacı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Konstipasyon yani kabızlık, barsak hareketlerinin yavaşlamasına bağlı olarak dışkılama sıklığının azalmasını ya da dışkı kıvamının sertleşmesini ifade eder. Her bireyin hayatının bir döneminde yaşadığı, sık karşılaşılabilen bir sağlık sorunudur. Sağlıklı bir bireyde konstipasyonun (kabızlığın)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Sağlıklı beslen, tertipli yaşa, gerilimden uzak dur ve kendine güzel davran. Böylece aşılamayacak şey yok. Bugün kansere yakalanma riskini azaltmaya ve Bu süreçte beslenmeye yönelik bahsetmek istediğim şeyler var. Biliyoruz ki bu süreçte alınan ilaçlar ve tedavi süreci bir çok yan tesire...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,464Konular
981,132Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt