Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

iyilik-kötülük

iyilik-kötülük

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
iyilik nedir?
kötülük nedir?
sadece insanlar mı iyilik kötülük yaparlar(evetcinler yaratılışı itibariyle makamları insanlara göre çok daha sabittirler ya hep kötülük ya hep iyilik yaparlar)
melekler olmasa peygamberler dahil hiç kimse istisnasız iyilik yapamazdı
şeytanlar olmasa hiç kimse ebu cehil bile dahil kötülük yapamazdı
Allah insanı Kün emriyle varlığa çıkarınca insan bu sesi istinasız duydu
kündeki kaf harfini kemal olarak görenler yani her işte bir hikmet vardır diyenler müslüman oldular
kündeki kafirlik ilmini(nursuzluk ilmini) görenler ben bir sonsuz topluluğun bir araya gemesinden oluştum Allah var ama beni o yapmadı ben özgürüm gibi vshulkuna kavuştular (Allah korusun)
böylece ilk başta sadece ve sadece istek olan bir mahluk isteklerinin Allah(Celle Celaluhu) tarafından yapılması ile insan olarak varlığa çıkıtı çoooooooooooooook uzun sürede
ona ruh verildi(en yakını) zaman geldi akıl verildi(keşşaf) zaman geldi vicdan verildi(yolunu melekle bulsun) zaman geldi hayal verildi(akla yardım etsin) zaman geldi kalp verildi(en önemlisi) zaman geldi lisan verildi(ihtiyaçlarını dile getirsin) zaman geldi göz verildi(görsün) zaman geldi kulak verildi(meleği duyabilsin) zaman geldi nefis verildi(ihtiyaç duysun) biri aklıma gelmiyo tam on tane latife verildi bunların bir arada bulunabileceği misali beden verildi hepsiyle beraber ceset giydirildi
neticede seçti ne olcağınaa karar vererek bu acayip yaratık kendini anlamak için gönderildi
ya kafir
ya mümin
yaşadı
işte iyilik içteki imanı anlamak
kötülük içteki seçimi anlamak için birer malzemedirler
iyiliğine güvenemezsin kötülüğüne de bakarak ümitsizlenemezsin bunlar asıl değiller sadece araçlar kendini anlaman için
Allah insanın ne olduğunu biliyor ama Rab olarak insana da anlatmak istiyor ve anlatmak için onu dünyaya gönderiyor ta ki anlasın
onlar inanmayacaklar ama sen genede uyar ta ki azap sözü gerçekleşsinayetinde olduğu gibi asıl mesele insanın anlamasıdır

858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt