iltasyazilim
FD Üye
İyotsuz Diyete Uygun Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı zeytin yağ (200 ml)
*25 su bardağı ılık su
*1 kg un
*1 paket instant maya
*Yeterli miktarda iyotsuz tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Yarım kahve fincanı elma sirkesi
İç malzeme için;
*300 gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*Karabiber
*2 çay kaşığı iyotsuz tuz
*1 su bardağı ufalanmış ceviz
*Kıymayı kavurmak için zeytin yağı
Üzeri için;
*Hafif sulandırılmış pekmez ve çörek otu
*Tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt ve üzerine serpilmiş yulaf ezmesi
İyotsuz Diyete Uygun Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur yoğuracağımız kaba yarım su bardağı sıcak su ve 1 paket instant kuru maya karıştırılarak 15 dk bekletilir
*Bu arada soğanlar küp küp doğranarak hafif kavrulur kıyma eklenerek, önce su salıp sonra suyunu çekene dek kıymalar kavrulup, altı kapatılarak soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra karabiber ve ceviz eklenir
*Mayalı suya iyotsuz tuz, sirke karıştırılıp 1 kg un boşaltılır mahlepte ekledikten sonra bir güzel yoğrulur
*Kabın üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır
*Hamur mayalandığında; avucu dolduracak parçalar koparılır ve içine kıymalı harçtan konularak kapatılır
*Yuvarlak parçalar halinde tepsiye dizilir
*Üzerine sulandırılmış pekmez sürülüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış fırında 180 derece yarım saat (kızarıncaya) pişirilir
*Şahane oluyor tavsiye ederim Yapanlara şimdiden afiyet olsun Sevgilerimle ?
*1 su bardağı zeytin yağ (200 ml)
*25 su bardağı ılık su
*1 kg un
*1 paket instant maya
*Yeterli miktarda iyotsuz tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Yarım kahve fincanı elma sirkesi
İç malzeme için;
*300 gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*Karabiber
*2 çay kaşığı iyotsuz tuz
*1 su bardağı ufalanmış ceviz
*Kıymayı kavurmak için zeytin yağı
Üzeri için;
*Hafif sulandırılmış pekmez ve çörek otu
*Tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt ve üzerine serpilmiş yulaf ezmesi
İyotsuz Diyete Uygun Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur yoğuracağımız kaba yarım su bardağı sıcak su ve 1 paket instant kuru maya karıştırılarak 15 dk bekletilir
*Bu arada soğanlar küp küp doğranarak hafif kavrulur kıyma eklenerek, önce su salıp sonra suyunu çekene dek kıymalar kavrulup, altı kapatılarak soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra karabiber ve ceviz eklenir
*Mayalı suya iyotsuz tuz, sirke karıştırılıp 1 kg un boşaltılır mahlepte ekledikten sonra bir güzel yoğrulur
*Kabın üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır
*Hamur mayalandığında; avucu dolduracak parçalar koparılır ve içine kıymalı harçtan konularak kapatılır
*Yuvarlak parçalar halinde tepsiye dizilir
*Üzerine sulandırılmış pekmez sürülüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış fırında 180 derece yarım saat (kızarıncaya) pişirilir
*Şahane oluyor tavsiye ederim Yapanlara şimdiden afiyet olsun Sevgilerimle ?