iltasyazilim
FD Üye
Balık sofralarının en rağbet gören balıklarının başında gelir çipura (Ya da çupra) Deniz ve çiftlik çipurası olarak satılan bu leziz balığın özellikle ızgarası çok sevilir İşte sosuyla beraber hazırlayabileceğiniz bir ızgara çipura tarifi…
Cipura IzgaraMalzemeler
Kişi başı birer adet orta boy çipura
Sosu için
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı sarmısak suyu
35 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, Toz Karabiber
Yapılışı
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım Afiyet olsun…
Kaynak:GurmeRehberi
Cipura IzgaraMalzemeler
Kişi başı birer adet orta boy çipura
Sosu için
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı sarmısak suyu
35 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, Toz Karabiber
Yapılışı
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım Afiyet olsun…
Kaynak:GurmeRehberi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.