Akşam yemeğinde ızgara et yahut tavuk varsa, yanında hazır sos tüketmeyin. Malum içinde pek çok kollayıcı unsur kullanıyorlar. Bunun bölgesine hanede kolaylıkla kendiniz hazırlayın. Gözünüzü korkutmasın, sos hazırlamak kolaydır, kâfi ki içine sevginizi katın. İşte, ızgara et için sos tanımları…
Kekikli sos
Yarım fincan zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke, bir tutam kıyılmış taze nane, bir tutam taze kekik, bir tatlı kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 10 damla ılık suyu sos tenceresine alın. Kısık ateşte mütemadi karıştırarak sos kıvamına getirene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine bir kahve fincanı haşlanmış mısır ekleyin. Yarım saat dolapta bekletin ve servis yapın.
Fesleğenli portakallı sos
1 Çorba kaşığı ince çekilmiş fındık, 4 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen, 2 çorba kaşığı kıyılmış nane, 2 diş sarımsak blendar’da krema kıvamına gelinceye kadar çekilir. 1 fincan zeytinyağı azar azar eklenir. 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, biraz tuz ve karabiber eklenir. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak servis için hazırlanır.
Hardallı sos
Yarım demet frenk soğanını ince kıyın. İki kısım taze biberiye ekleyin. Bir küçük soğanı çok ince doğrayın. Hepsini harmanlayın. Münferit bir kasede 50 gr dijon hardalı, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, 2 çay kaşığı mayonezi çırpıp ekleyin ve karıştırın.
Domatesli mantarlı sos
2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsağı tavada kızdırın. İnce kıyılmış 10 adet mantar ekleyin, kavurun. 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 rendelenmiş domates ve 1 su bardağı domates suyunu ek edin. Sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Dereotu ekleyip renklendirin. Servise hazır.
Izgara et için sos tanımlarıni öğrendiniz. Şimdiden afiyet olsun!