iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler(4 kişi için):
23 tane kabak,
1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış göğüs tavuk eti,
1 domates,
2 tane sivribiber,
1 diş sarmısak
23 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz, kekik ve pul biber
Kabakları bıçakla hafifçe kazıyıp yıkayın, suları süzüldükten sonra halka halka 23 mm kalınlığında doğrayın Bir kabın içine bir yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, pul biberi ve kekiği koyup karıştırın Bu karışıma doğranmış kabakları koyup kabakların iyice yağlanmasını sağlayın 10 Dakika kadar beklesin
Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları içinde iki kaşık zeytinyağını ve incecik sarmısakları kızdırdığınız yanmaz tencereye atın, karıştırın Bu pişerken tost makinesini ısıtın, kabakları tost makinesine sıra sıra dizip, kapatın Eğer tost makineniz yoksa yanmaz tavada da olur fakat iki yüzünün kızarması biraz vakit alır ve uğraştırır Onlar kızarırken küçük küçük doğranmış sivribiberleri ve domatesi tavuklara ekleyin Hepsi pişince bir tutam kekik gezdirin Kabaklar yumuşayınca fazla kızarmasını beklemeden ateşten alın Her ikisini birlikte servis yapın
23 tane kabak,
1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış göğüs tavuk eti,
1 domates,
2 tane sivribiber,
1 diş sarmısak
23 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz, kekik ve pul biber
Kabakları bıçakla hafifçe kazıyıp yıkayın, suları süzüldükten sonra halka halka 23 mm kalınlığında doğrayın Bir kabın içine bir yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, pul biberi ve kekiği koyup karıştırın Bu karışıma doğranmış kabakları koyup kabakların iyice yağlanmasını sağlayın 10 Dakika kadar beklesin
Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları içinde iki kaşık zeytinyağını ve incecik sarmısakları kızdırdığınız yanmaz tencereye atın, karıştırın Bu pişerken tost makinesini ısıtın, kabakları tost makinesine sıra sıra dizip, kapatın Eğer tost makineniz yoksa yanmaz tavada da olur fakat iki yüzünün kızarması biraz vakit alır ve uğraştırır Onlar kızarırken küçük küçük doğranmış sivribiberleri ve domatesi tavuklara ekleyin Hepsi pişince bir tutam kekik gezdirin Kabaklar yumuşayınca fazla kızarmasını beklemeden ateşten alın Her ikisini birlikte servis yapın