iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kilogram sardalya balığı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 tatlı kaşığı deniz tuzu Servisi için
1 adet orta boy marul 1 adet limon Hazırlanışı
Sardalyaların pullarını elinizle ovuşturarak temizleyin Balıkların iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkarın Bol suda yıkayın ve kurulayın Deniz tuzu ile tuzlayın Sardalyaları tel ızgara üzerine sıralayın Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi karıştırın Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün Izgaraya aldığınız balıkları çevirerek kısa sürede pişirin Ara ara zeytinyağı ile yağlayın Servis tabağına temizlenmiş marul yaprakları koyun Limonu dilimleyin Izgara balıkları tabağın orta kısmına yerleştirin Afiyet olsun…
1 kilogram sardalya balığı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 tatlı kaşığı deniz tuzu Servisi için
1 adet orta boy marul 1 adet limon Hazırlanışı
Sardalyaların pullarını elinizle ovuşturarak temizleyin Balıkların iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkarın Bol suda yıkayın ve kurulayın Deniz tuzu ile tuzlayın Sardalyaları tel ızgara üzerine sıralayın Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi karıştırın Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün Izgaraya aldığınız balıkları çevirerek kısa sürede pişirin Ara ara zeytinyağı ile yağlayın Servis tabağına temizlenmiş marul yaprakları koyun Limonu dilimleyin Izgara balıkları tabağın orta kısmına yerleştirin Afiyet olsun…