iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 adet çiabata ekmeği (veya pita) 14 adet küçük boy patlıcan 14 adet büyük boy kabak 14 adet kırmızı dolmalık biber 14 adet yeşil dolmalık biber 14 adet sarı dolmalık biber 2 tatl kaşığı labne peyniri 1 tatl kaşığı zeytin ezmesi Sebzelerin marinesi için:
2 diş sarımsak 1 dal taze soğan 1 dal taze kekik 56 yaprak taze fesleğen (veya reyhan) 1 tatlı kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 12 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber Püf Noktası
Sebzeler marinasyonda ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur
Nasıl Yapılır?
Patlıcan ve kabakları yıkadıktan sonra üçer ince dilim kesin Biberleri de yıkadıktan sonra 14’üne tekabül edecek bir yüzeyini komple kesin Sarımsağı ezip, taze soğanı ve fesleğeni kıydıktan sonra bütün marinasyon malzemelerini bir kasede bir araya getirin Dilimlediğiniz sebzeleri marinasyonun içerisine atıp 20 dakika kadar üzerini kapatıp buzdolabında marine edin Bu arada zeytin ezmesi ve labne peynirini birbiriyle iyice karıştırın Marinasyon süresinin sonunda tavanızın altını yakın Kızan tavaya sebzeleri dizin Her iki tarafını da pişene kadar tava da tutun Yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde tavadan alın Peynir ve zeytin ezmesi karışımından ekmeğe bol miktarda sürün Pişen sebzeleri tekrardan marinasyona hafifçe bulayıp, sandviçe yerleştirin
1 adet çiabata ekmeği (veya pita) 14 adet küçük boy patlıcan 14 adet büyük boy kabak 14 adet kırmızı dolmalık biber 14 adet yeşil dolmalık biber 14 adet sarı dolmalık biber 2 tatl kaşığı labne peyniri 1 tatl kaşığı zeytin ezmesi Sebzelerin marinesi için:
2 diş sarımsak 1 dal taze soğan 1 dal taze kekik 56 yaprak taze fesleğen (veya reyhan) 1 tatlı kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 12 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber Püf Noktası
Sebzeler marinasyonda ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur
Nasıl Yapılır?
Patlıcan ve kabakları yıkadıktan sonra üçer ince dilim kesin Biberleri de yıkadıktan sonra 14’üne tekabül edecek bir yüzeyini komple kesin Sarımsağı ezip, taze soğanı ve fesleğeni kıydıktan sonra bütün marinasyon malzemelerini bir kasede bir araya getirin Dilimlediğiniz sebzeleri marinasyonun içerisine atıp 20 dakika kadar üzerini kapatıp buzdolabında marine edin Bu arada zeytin ezmesi ve labne peynirini birbiriyle iyice karıştırın Marinasyon süresinin sonunda tavanızın altını yakın Kızan tavaya sebzeleri dizin Her iki tarafını da pişene kadar tava da tutun Yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde tavadan alın Peynir ve zeytin ezmesi karışımından ekmeğe bol miktarda sürün Pişen sebzeleri tekrardan marinasyona hafifçe bulayıp, sandviçe yerleştirin