iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Kişi sayısı kadar somon dilimleri veya somon fileto
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet limon (1 tanesinin suyu sıkılacak diğeri servis süslemesi için kullanılacak)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (Market zeytinyağı yerine daha doğalını bulursan sonuç çok daha iyi olacaktır )
23 diş sarımsak (Dövülmüş)
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
2 adet defne yaprağı
Deniz tuzu (Elinde yoksa iri taneli tuz da olabilir o da yoksa yapacak bir şey yok normal tuz)
Yarım çay kaşığı karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
Somon balığını pişirmeden önce sos hazırla buzdolabında marine et Bu dinlendirme süresi eğer mümkünse 1 gün olursa somonların tam kıvamında olur ve normal pişirmeye nazaran inanılmaz lezzet farkı olur Sosu için: Derin bir kap içerisinde yoğurt, limon, tuz, kişniş, kimyon, karabiber, sarımsak, defne yaprağı zeytinyağı ile somon dilimlerini karıştır (bu karıştırma işlemini çok abartma somon balığı narindir ) Hazırladığın bu sosu balıkları çok daha lezzetli, sulu, yumuşak olmasını sağlayacak Yukarıda belirttiğim gibi bu dinlendirme işlemini ne kadar uzun süre yaparsan o kadar iyi olur Eğer çok vaktin yok ise en azından 1 saat buzdolabında beklet Ardından pişirme işlemine geç Somon dilimlerinin üste bakan yüzü normalde turuncu olan rengi bej renge dönmeye başladığında altta kalan pişmiş demektirHer iki tarafını yaklaşık 46 dk güzelce pişir servis tabağına al Afiyet ola
Kişi sayısı kadar somon dilimleri veya somon fileto
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet limon (1 tanesinin suyu sıkılacak diğeri servis süslemesi için kullanılacak)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (Market zeytinyağı yerine daha doğalını bulursan sonuç çok daha iyi olacaktır )
23 diş sarımsak (Dövülmüş)
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
2 adet defne yaprağı
Deniz tuzu (Elinde yoksa iri taneli tuz da olabilir o da yoksa yapacak bir şey yok normal tuz)
Yarım çay kaşığı karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
Somon balığını pişirmeden önce sos hazırla buzdolabında marine et Bu dinlendirme süresi eğer mümkünse 1 gün olursa somonların tam kıvamında olur ve normal pişirmeye nazaran inanılmaz lezzet farkı olur Sosu için: Derin bir kap içerisinde yoğurt, limon, tuz, kişniş, kimyon, karabiber, sarımsak, defne yaprağı zeytinyağı ile somon dilimlerini karıştır (bu karıştırma işlemini çok abartma somon balığı narindir ) Hazırladığın bu sosu balıkları çok daha lezzetli, sulu, yumuşak olmasını sağlayacak Yukarıda belirttiğim gibi bu dinlendirme işlemini ne kadar uzun süre yaparsan o kadar iyi olur Eğer çok vaktin yok ise en azından 1 saat buzdolabında beklet Ardından pişirme işlemine geç Somon dilimlerinin üste bakan yüzü normalde turuncu olan rengi bej renge dönmeye başladığında altta kalan pişmiş demektirHer iki tarafını yaklaşık 46 dk güzelce pişir servis tabağına al Afiyet ola