iltasyazilim
FD Üye
Izgarada Et ve Marinesi (Aşama Aşama)
Malzemeler
1 kilo parça et(dana eti olacak )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
Eti dövmek için küçük bir balyoz (ben genelde onu kullanıyorum sadece et için tabi ki ?😁
Yapılışı
Parça parça olan dana eti 3 cm kadar dilimlenir, geniş bir kaba alınır, bütün etler için bu işlem bittikten sonra sıra dövme işine gelir, bir et parçası alınır ve 1 cm incelikte olana kadar her tarafına hafif hafif vurulur ,bütün etler için dövme işlemi de bittikten sonra marinesi hazırlanır ,derin bir kaba verilen tüm malzemeler konulur ve etler sıra sıra dizilir ,10 dk kadar bu şekilde beklettikten sonra bütün etler harmanlanır ,harmanlanan etler başka bir kaba yine üst üste gelecek şekilde dizilir, kabın ağzı kapatılır ve ızgaraya dizilir, mangal bir güzel köz olunca etler ızgaraya verilir arkalı önlü pişirilir ?
nefisyemektariflericom
Malzemeler
1 kilo parça et(dana eti olacak )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
Eti dövmek için küçük bir balyoz (ben genelde onu kullanıyorum sadece et için tabi ki ?😁
Yapılışı
Parça parça olan dana eti 3 cm kadar dilimlenir, geniş bir kaba alınır, bütün etler için bu işlem bittikten sonra sıra dövme işine gelir, bir et parçası alınır ve 1 cm incelikte olana kadar her tarafına hafif hafif vurulur ,bütün etler için dövme işlemi de bittikten sonra marinesi hazırlanır ,derin bir kaba verilen tüm malzemeler konulur ve etler sıra sıra dizilir ,10 dk kadar bu şekilde beklettikten sonra bütün etler harmanlanır ,harmanlanan etler başka bir kaba yine üst üste gelecek şekilde dizilir, kabın ağzı kapatılır ve ızgaraya dizilir, mangal bir güzel köz olunca etler ızgaraya verilir arkalı önlü pişirilir ?
nefisyemektariflericom