Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İzlanda Yemekleri

Hoş geldin! deoxr64 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
İzlanda Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
İzlanda Yemekleri

Somon Carpaccio

MALZEME:

Bir kilo civarında somon

Bir fincan halis zeytinyağı

Üç kaşık yeşil limon suyu

İki kaşık sirke

Bir kaşık incecik kıyılmış taze sarımsak

Bir tutam şeker

YAPILIŞI:

Somonun derisini ve kemiklerini temizleyip kalın dilimler yapalım (Belki de hazır temizlenmiş balık dilimleri almak işinizi daha kolaylaştırabilir) Somonları dikkatlice yuvarlayıp, streçe sarıp buzlukta donduralım Pişirmeye yakın dolaptan alıp streçleri çıkaralım Üstlerine yağ, limon suyu, kıyılmış sarımsak, sirke ve taze çekilmiş karabiberle marine edip balıkları on dakika civarında sıcak fırına sürelim Çıkarır çıkarmaz üstünde halis zeytinyağı gezdirip, limon dilimleri ve maydanozla servis yapalım

Bu hafif yemek, hafif bir tatlı ile süslenmeden olmayacağı için şimdi de geleneksel İzlanda kekinin tarifini yazalım

Randalin

MALZEME:

250 gram şeker

500 gram tereyağı

750 gram un

Dört adet yumurta

Bir kavanoz böğürtlen reçeli

100 gram tuzsuz krem peynir

Dört kaşık koyu krema (bulamazsanız kaymak)

YAPILIŞI:

Tereyağını küçük küçük doğrayın Mutfak tezgahına koyup parmaklarınızla iyice yumuşatın Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun

Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün Kalın yufkalar açın Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin Taze böğürtlenle süsleyip çayla ikram edin

Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt