Konutta keyif yapılacaksa, eşlikçisi mısırdır. Uzun sohbetlerin, sinemaların olmazsa olmazıdır.
İçerisinde yer alan suyun buharlaşması ile ''pat'' sesini çıkaran mısırın renginin beyaz olmasının nedeni ise, içinde yer alan nişastadan kaynaklanıyor.
Sade tuzlu mısırın yerine farklı lezzet bombaları arayanlar için ise; çikolatalıdan krakerliye bir çok farklı patlamış mısır tanımını derledik.
1. Kolları sıvayın, karamel sosu kendimiz yapıyoruz.
Karamel Soslu Patlamış Mısır:
Materyaller:
[*]
4 yemek kaşığı mısır
[*]
Sıvı yağ
Karamel sos için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı krema
Sıvı yağ
Tereyağı
2. Hem tatlı hem tuzlu lezzeti bir ortada arayanlara özel!
Tatlı ve Tuzlu Patlamış Mısır Topları:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı draje şeker
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
1 çay bardağı damla çikolata
[*]
1 paket tuzlu kraker
[*]
Sıvı yağ
[*]
Tuz
Marshmallow sos için:
1 su bardağı marshmallow
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
3. Badem ve mısırın eşsiz buluşması!
Bademli Patlamış Mısır:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
Kavrulmuş badem
[*]
Sıvı yağ
[*]
Tuz
Sos için:
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı kaşığı nişasta
4. Ceviz ve tarçın kokusuna doyacağız.
Cevizli ve Tarçınlı Patlamış Mısır:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
Sıvı yağ
Sosu için:
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Ceviz
Tereyağı
- 1 paket sütlü çikolata
5. Tanımı okuduktan sonra koşarak konuta gitmek isteyeceksiniz.
Oreolu Patlamış Mısır:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı patlamış mısır
[*]
1 paket oreo
[*]
1 paket bitter çikolata
[*]
Sıvı yağ
Mısırları, sıvı yağ ile patlatın. Arından oreoları buzdolabı poşetine doldurun ve üzerinden sert bir cisim ile geçerek, iri iri kırın. Çikolatayı benmari metodu eritin. Patlamış mısırların üzerine evvel oreoları, akabinde eriyen çikolatayı dökün. Düzgünce karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletip, servis edin.
6. Muzlu patlamış mısırları cupcake kalıplarında servis edin.
Muz Cipsli Patlamış Mısır:
Materyaller:
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
1 çay bardağı damla çikolata
[*]
1 paket bitter çikolata
[*]
Sıvı yağ
Muz cipsi için:
3 adet muz
1 limon suyu
7. Taco tadında mısırlar...
Taco Soslu Patlamış Mısır:
Materyaller:
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
Sıvı yağ
Taco sos için:
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
8. Kremanın içine biberiye ve sarımsak ekledik, tadını siz düşünün...
Krema Soslu Patlamış Mısır:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı patlamış mısır
[*]
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
[*]
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Krema sos için:
1 paket krema
Bir avuç dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3-4 kısım taze biberiye
9. Parmesanın mısıra çok yakıştığını söylemiş miydik?
Parmesanlı Patlamış Mısır:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
Yarım su bardağı rende parmesan peyniri
[*]
3-4 kol taze biberiye
[*]
2 diş sarımsak
[*]
Sıvı yağ
[*]
Tuz
[*]
Karabiber
Tencereye sıvı yağı, akabinde mısırları ekleyin. Ocağın altını açıp, tencerenin kapağını kapatın. Sarımsakları ezin ve taze biberiye ile karıştırın. Üzerine tuz, karabiber ve rende parmesan peynirini ekleyip güzelce karıştırın. Patlayan mısırların üzerine bu karışımı ekleyip, servis edin.
10. Nane aroması, çikolata ve mısıra çok yakıştı.
Nane Aromalı ve Çikolatalı Patlamış Mısır:
Materyaller:
[*]
Yarım su bardağı patlamış mısır
[*]
2 paket çikolata
[*]
Yarım su bardağı draje şeker
[*]
1 yemek kaşığı nane aroması
[*]
Sıvı yağ
Tencereye sıvı yağı, akabinde mısırları ekleyin. Ocağın altını açıp, tencerenin kapağını kapatın. Çikolataları benmari tarzı eritin ve nane aroması ile karıştırın. Patlayan mısırların üzerine çikolatayı aktarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Çikolata düzgünce donduktan sonra draje şekerler ile karıştırarak servis edin.
11. Pembiş mısırları fırınlıyoruz.
Pembe Mısırlar:
Gereçler:
[*]
Yarım su bardağı patlamış mısır
[*]
1 su bardağı süt
[*]
Yarım su bardağı toz şeker
[*]
1 paket vanilya
[*]
1 tatlı kaşığı pembe besin boyası
[*]
Sıvı yağ
Tencereye sıvı yağı, akabinde mısırları ekleyin. Ocağın altını açıp, tencerenin kapağını kapatın. Başka bir tencerede süt, toz şeker, vanilyayı karıştırın. Süt kaynayınca ocaktan alın ve besin boyasını ekleyip tekrar karıştırın. Patlayan mısırları, sütlü karışım ile karıştırın ve fırın tepsisine dizin. 170 derecelik fırında düzgünce kıtırlaşana kadar pişirin.
12. Köri daima tavuğa yakışacak değil ya!
Köri Baharatlı Patlamış Mısır:
Materyaller:
[*]
Yarım su bardağı mısır
[*]
Sıvı yağ
Köri sos için:
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
13. Lezzetinin sırrı: Bal!
Fıstık Ezmeli Patlamış Mısır:
Materyaller:
[*]
Yarım su bardağı patlamış mısır
[*]
Sıvı yağ
[*]
Yarım su bardağı kaju fıstığı
[*]
1 paket beyaz çikolata
Fıstık ezmeli sos için:
2 çorba kaşığı fıstık ezmesi
1 çay bardağı bal
Tereyağı
14. Türk metodu patlamış mısır!
Pastırmalı Patlamış Mısır:
Gereçler:
Yarım su bardağı patlamış mısır
Sıvı yağ
7-8 dilim pastırma
Rende parmesan
Tuz
15. Marshmallow sevenleri şöyle alalım.
Marshmallow ve
Yarım su bardağı mısır
Sıvı yağ
1 su bardağı marshmallow
2 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta