bilgisayarci
FD Üye

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer Change.org Üzerinden Gençlere Dayanak İletisi Yayınladı: “Karbonsuz Bir Gelecek İçin Gençlerin “Karbon 0- Dünya 1” Kampanyasına Ben de Dayanak Veriyorum”
İklim krizinin yıkıcı tesirlerine karşı en savunmasız ülkelerden biri olan Türkiye’de “İklim Acil Durum İlan Edilsin” talebiyle change.org/iklimacildurumu adresinde imza kampanyası başlatan genç iklim aktivistleri, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile buluştu. Görüşmenin akabinde Soyer, toplumsal değişim taleplerinin adresi Change.org’da karar verici profili açtı ve gençlerin kampanyasına dayanak iletisi yayınladı.
“İklim Acil Durumu” kampanyaları için toplanan 33 bini aşkın imzayı Tunç Soyer'e teslim eden gençler, taleplerini lisana getirdi ve kampanyalarını anlattı. Gençlerin #Karbon0Dünya1 pankartını imzalayan Soyer, 2030'a kadar emisyonları 40 azaltma amacında olduklarını açıkladı.İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ayrıyeten, “Biz beşerler merkezde olmamalıyız, her şey birbirine bağlı. 1,5 derece maksadı için sorumluluk almalıyız, yoksa gezegeni hasta ediyoruz. Tabiatla uyumlu bir hayat mümkün, bunun için de gayrete devam edeceğiz. Siz gençlerle bir ortada olduğumuza, birebir yolda yürüdüğümüze çok memnunum,” yorumunda bulundu. Görüşmenin akabinde Tunç Soyer, gençlerin kampanyasına şu karşılığı verdi:
“Karbonsuz bir gelecek için gençlerin Karbon 0- Dünya 1 kampanyasına İzmir Büyükşehir Belediye Lideri olarak ben de dayanak veriyorum. Gezegenimiz 1,2 santigrat derece ısındı. Bu problemle gayret için tabiatla uyumlu bir hayatın mümkün olduğunu her yerde anlatmalıyız. Zira biz de tabiatın bir kesimiyiz. Tabiatın bir kesimi olduğumuzu idrak edip, merkeze kendimizi koymaktan vazgeçersek tabiatla barışık bir hayatı yaşamaya başlarız. Biz doruktan baktık, doğayı istediğimiz üzere şekillendirip değiştirebileceğimizi düşündük ve onun üzerinde bir hakimiyet kurmaya kalktık. Gezegeni hasta ettik. Uygunlaştırmak için daima birlikte uğraş edeceğiz. Aksi halde hiçbirimiz âlâ olamayız.”
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı